Semester

Har börjat planera sommarens semester. Kollade igår priser på olika sätt att ta bilen till England. Det lutar kraftigt åt att köra dit via Tyskland, Nede4länderna, Belgien och Calais, men åka hem via Harwich-Esbjerg-Fredrikshavn. Det senare är ganska enkelt att bestämma hur det ska gå till, men vad många val det finns för utresan. Bara för resan Skåne (där vi befinner oss när vi startar) - Tyskland hittade jag igår fyra olika rutter, och så ett antal olika avgångstider för färjor o d. Och ska man ta färjan mellan Calais och Dover (nynnande på Fresstyle hela vägen) eller Eurotunnel Calais - Folkstone?
Fortsättning följer.

Gjorde ett soloframträdande på Åsebrostämman igår. Gick halvhyfsat. Gitarrspelet saknade det riktiga flytet, merst beroende på att jag klippte naglarna på högerhanden för korta i fredags kväll. Sedan är de cirka 15 minuter man får ungefär vad jag behöver för att komma igång.

Och vad ska man säga/skriva om gårdagens Melodifestival? Ju mindre desto bättre.

OS-is

Var tvungen att skriva den rubriken. Två fjärdeplatser i natt, ishockeyfiaskot för någon dag sedan, damernas fjärdeplats i samma idrott. Men det är klart curlingguldet är ju häftigt, och det är chans på ett brons för dagens sopare, och så är det ju två skidlopp kvar.
Har ni förresten tänkt på hur orättvist OS är. Ett lag på drygt 20 man/kvinnor (ishockey) spelar ett antal matcher, och i bästa fall lyckas de sammanlagt på hela tiden få ihop det som i statistiken räknas som en medalj. Ett lag på 7-8 stycken (max fyra per tävling) har under samma period chans att vinna jag vet inte hur många medaljer i olika valörer till sitt land. Det har gått inflation i skidtävlingar (både utför och på längden). Tacka vet jag den gamla goda tiden när herrarna körde 3 lopp (15, 30 och 50 km) och en stafett. Att ta två-tre medaljer i ett sådant OS måste ju vara mycket mer värt än att göra det nuförtiden med alla olika lopp.
Och vad hände med nordisk kombination? Finns tävlingen kvar? (För er som inte minns: Deltagarna åkte längdskidor och hoppade i backe, det är en häftig kombination.)

Några förslag på nya OS-grenar:
* Skidkombination (Tre moment: Längdskidor, slalom och backhoppning, dvs en utökad nordisk kombination)
* Vintersexkamp (som ovan + konståkning, skridskor 1500 meter och rodel)
* Alpint skidskytte (störtlopp med två avbrott för att skjuta på något)
* Ishockey mixed (varannat byte damer, var annat herrar)
* Alpin stafett (störtloppet delas upp i tre delsträckor)
* Pimpelfiske (så sent som 1904 stor ju metning på det olympiska programmet, dags att återuppliva en klassiker)
Om ni vill IOK ställer jag gärna upp som förnyelsekonsult. Detta var bara ett axplock av mina idéer.

Konstaterar att jag varit borta nästan alla kvällar denna vecka. Två Göteborgsresor och sedan konsert i fredags (tack för den fina musiken). Var hemma igårkväll och vi njöt av kommisarie Morse nr 29. Bara två avsnitt kvar, sedan har vi sett om alla (tror jag det var, eller om det var tre kvar). De som är baserade på Dexters böcker är generellt bättre än de som handlar om "the characters created by". Och så hade de den goda smaken (???) att låta honom dö i sista avsnittet. (Ja, jag minns innan jag sett om det.) En fin garanti mot att låta någon annan ta över rollen, som de tydligen tänker göra i Midsomer. En Midsumer Murders utan John Nettles? Dags för tittarbojkott.

Idag ska jag försöka smita ner på "stämman för alla instrument" och spela lite på öppen scen. Är i alla fall föranmäld. Gjorde en liten bom igår. Tänkte korta naglarna på högerhanden lite så de inte skulle fastna i strängarna. Klippte av för mycket, så jag spelar med fingertopparna istället. Usch vad det sliter när man har stålsträngar.

Vilken miss (nästan)

I ett antal veckor har det stått i min almanacka att jag idag (onsdag) ska till Göteborg för dels Musik i Västs expo, dels ett möte om nya skatteregler för föreningar. Kommunbilen bokad och allt ordnat. Trodde jag!
Skickade iväg ett mail igår morse till några andra och frågade om de också skulle på MiV-arret, en tvådagarsgrej som jag bara tänkte besöka dag 1 på. Fick autosvar att de var borta tisdag-onsdag.
Snabb koll. Helt rätt. Jag var anmäld till tisdagen, inte den dag som stod i min kalender. Dags att agera. Samtal hem till frun. Jodå, hon kunde tänka sig en sportlovsdag i Göteborg, och träffa sonen medan jag var på Expot. Förmiddagens framträdande för kommunstyrelsens arbetsutskott flyttades hastigt från 1115 till 1015.
Allt funkade, och kl 1355, 5 minuter innan starten vandrade jag in på Trädgårn i Götet där det hela ägde rum. Jag bommade den inledande lunchen, men hann uppleva all musik.
En sak var extrabra. Om gårdagens program hade varit idag hade jag bommat den sista trion, en underbar romsk violinist med två fantastiska gitarrister. Slog fullkomligt knock på allt och alla. Preliminärbokade för höstens gitarrfestival.
Intressant observation: Konfer4enciern var mycket noga med att använda termerna "romsk" och "romer", medan violinisten själv (som pratade engelska) hela tiden introducerade det hela som "gypsy music" och kallade sig själv och sina medmusiker för "gypsies".

Men idag är det dags att ta sig till Göteborg igen. Denna gång för möte om skatter, och denna gång i en av kommunens leasingbilar.


Efter snön

Kanske felaktigt rubrik eftersom nästan allt ligger kvar. Efter snöandet kanske hade varit bättre. Men det hade faktiskt slutat snöa redan när jag skrev igår.
Hur som helst. Hemorten är full av snö. Gatorna har smalnat betänkligt och det är inte överallt större bilar kan mötas. Snövallarna är så höga att det är med spänning man passerar korsningarna. Det går inte att se om det kommer bilar från andra hållet. Att gå till jobbet är inte att tänka på. Hela den första halvan är gångbanorna täckta av meterdjupa snödrivor. Snödriver mitt på Torget är nog närmare två meter, och antalet parkeringsplatser är kraftigt reducerat.
Men vi har i alla fall samtalsämnen på fikarasten ...

Var hos doktorn idag för efterkontroll. Hjärtat mår bra och snart ska medicineringen reduceras. För säkerhets skull togs en massa prover. När han klickade in på datorn hur många det gällde befarade jag för en stund att de skulle behöva tömma mig på blod för att få ihop till alla. Mina fahågor på skam och jag fick behålla en hälsosamt stor andel av vätskan.
Det brukar svartna på ögonen för mig strax efter jag lämnat blod till prover eller fått en spruta. Det är faktiskt en fördel i vissa lägen. När jag berättar detta, vilket jag alltid gör för att undvika oro hos vårdcentralspersonalen över plötsliga svimningsfall, får jag alltid erbjudande om att lämna blodet liggande, och då i något trevligt undersökningsrum. Så också idag, och eftersom sköterskan glömde att lasta några grejor på vagnen hon tog med sig fick jag lite extra vila medan hon sprang tillbaks och hämtade detta. Skönt.

Vi passade på att äta lunch på Melleruds superba Thairestaurang. Den var nästan tom. Det måste varit många som inte kom iväg till jobbet i förmiddags. Sedan är det ju också sportlov. Thai är favoritstället framför allt för musikskolans personal. Det beror inte bara på att en av lärarnas fru äger stället.

Väl hemma skottade vi lite snö. Dels för att bredda garageinfarten en aning, dels för att undvika abstinensbesvär. Man blir ju så lätt beroende.

Snö

Ursäkta några uteblivna bloggar, men de senaste dagarna har livet mest handlat om snö. Vi har fått dryga halvmetern, och många timmar har gått åt till skottning. Hade inte en som bor längre uppåt gatan dykt upp med en liten traktor och hjälpt till hade det inte blivit någon blogg idag heller.

Hade en mysig kväll hos bekanta igår. Först såg vi schlagerskrällen. Vem hade väl trott att schampotjejerna skulle ta hem hem det? Jag trodde att alla hade suttit och röstat på Darin hela dagen.
Sedan njöt vi av OS och skidtävlingen. En sådan tävling ska avnjutas i god vänners sällskap.

Det blir bara så idag. Istället kan ni ju njuta av några helt färska bilder från Stallgatan.

Vinter på Stallgatan 21 feb 2010




Ståndaktighet och valfrihet

Fettisdagen idag. Semlans nationaldag. Jag älskar semlor. Det bjöds på dylika till eftermiddagsfikat på jobbet. jag avstod. Antingen har jag äntligen skaffat mig lite karaktär och ståndaktighet. Eller också är jag dum i huvudet. Kanske det inbokade läkarbesöket på måndag som spökar.

Vi diskuterade motionsvanor igår. Jag håller på den amerikanska forskare som kommit fram till att några glas vin om dagen är bättre för hjärtat än motion. Jag förde fram detta resultat, sam det faktum att NÄL (sjukhuset i Trollhättan) vid efterkontroll av hjärtpatienter rekommenderar ett glas rött om dagen för hjärtats skull. Men riskerar man inte att bli alkoholist, sa någon.
Jovisst finns risken. Det är en del av den nya valfriheten. Vi ska välja el- och telebolag, vem som ska spela bort våra pensionspengar, förskola och skola till våra barn, och nu också hur vi vill dö. Skrumplever eller hjärtinfarkt? Valet är ditt!

Var på en fantastisk konsert igår med Py Bäckman och Skållerudskören. Sist jag hörde Py var för drygt ett kvarts sekel sedan i Söderbymalmsskolans aula i Haninge. Hon var där med sin dåvarande sambo Dan Hylander och hans Raj Montana Band. Jag måste säga att hon, trots de drygt 60 år hon är, sjöng bättre nu. Och vilken låtskatt hon har samlat på sig. Kören lät också underbart. Vilken klang. En härlig kväll.
Hoppas det blir lika bra ikväll när Västra Götalands Ungdomssymfoniker ska spela Planeterna av Gustav Holst. Jag håller tummarna och går dit.

Kulturvecka

Slarvade med bloggandet igår. Men barnbarnen var på besök. Den större passade på att hoppa från mitt nyskottade tak. Och så skickade jag ut en massa reklam om Nytt om Skola. Sklickade nog till ca 200 kommuner igår. Får se om någon skola nappar. Skulle på sikt behöva nästan dubbla antalet abonnenter om det ska löna sig. Just nu går det ihop och inte mycket mer.

Så blev det i stort sett klart att Still No Bagpipes och Albans Kapell ska spela på FolkFest i Lidköping 9 juli. Ska bara skriva på kontrakten formellt. Ni kommer väl?

Stark kulturstart på denna vecka. Py Bäckman och Skållerudskören på Kulturbruket ikväll, Västra Götalands Ungdomssymfoniker imorgon. Risk för bloggmässfall.

Snöskottning

Efter nästan två timmar på garagetaket i kamp med drygt en havlmeter snö kan jag inte undanhålla er följande från ett gammalt tidningsklipp (troligen DN) jag hittade när jag röjde en bokhylla i morse. Det är Petteri Nuottimäki som ger oss följande skäl till att riktiga karlar inte skottar snö:

1. Svensk förklaring: Det är inte du som har lagt ut snön, så varför ska du behöva skotta bort den?
2. Katolsk: Midjehög snö är vårt straff, att skotta bort den vore en hädelse.
3. Nationalekonomisk: Att själv skotta bort snön tillför inte BNP någonting.
4. Existentiell: Snöns placering är oviktig. Genom valet att skotta bort den gör du den negativ.
5. Buddhistisk: Snön smälter ändå bara bort sedan. Om ett halvår är den vatten i en ocean.
6. Marknadsekonomisk: Om snön behövde skottas bort skulle marknaden ha sett till att den redan blivit det.
7. Planekonomisk: Om snön behövde skottas bort står det i en 5-årsplan och är inte ditt bekymmer.
8. Realistisk: Om du skottar bort det här lilla nu kommer det omedelobart att snöa 30 gåner mer, bara för att j-vlas med dig.

Ledig helg?

Glöm inte bort att det är nyårsafton idag, i alla fall i Kina. Men vi ska ju hålla oss väl med världens största land, så de låter Volvo fortsätta tillverkas i Sverige, så passa på att fira.

Bommar Melodifestivalen ikväll. Ska gå och lyssna på Lasse Eriksson istället. Sörjer inte speciellt. Dessutom går Melodifestivalen (men inte LE) i repris imorgon förmiddag. Då slipper man dessutom att frestas att spendera pengar genom att ringa och rösta.
Som vanligt verkar många vara övertygade om vilka de ska rösta på redan innan de hört låtarna. Jag har inte hört Melleruds bidrag till festivalen (som i både DN och SvD sågas ganska kraftigt) men jag skulle aldrig rösta på det bara för att en av upphovsmännen har bott här i många år.
Låt säga att de faktiskt vinner och går vidare till ESC. Jag tror knappast folk i Portugal, Ukraina och den forma jugoslaviska republiken Makedonien tänker: "Wow, en av dem är från Mellerud, då måste vi rösta på dem." Men om de når finalen och jag där tycker att de är bäst så ska jag ringa och ge dem min röst. Risken/chansen är inte så stor. Vi Mellerudsbor är ganska få och vi har inte de inkomster som gör att vi kan ringa och rösta 2-300 gånger var.
Förresten undrar jag hur bra dagens startfält är. DN säger att det är starkt, SvD att det är svagt.

Somnade framför TVn under slutfasen av På Spåret igår. Vaknade till precis när allt var klart. Min vänliga hustru upplyste mig om vilka som vann. Tack.
Orkade dock se Solsidan, en riktigt rolig svensk komedi. Skrattade gott flera gånger. Har bara en invändning. Som vanligt i komedier är det männen som framställs som töntar. Johan Rheborgs grillberoende och bajsblöjsbytesräknande rollfigur och Felix Herngrens velpotta är roliga att se, men varför är det alltid män som framställs på det viset i komedier? Sexistiskt så det dånar.

Har en fri helg. Det enda inbokade är Lasse Eriksson ikväll. Dags att slappa och ta det lugnt. Ska bara städa arbetsrummet, rensa en bokhylla, korrekturläsa lite, börja jobba med livekaraokeprojektet, skotta taket, köra bort allt återvinningsskräp vi samlat på oss, dammsuga kök och vardagsrum, stryka tvätten och lite annat smått och gott först.

Lunchrast

De medhavda pannkakorna och innehållet i salladsburken uppätet. Promenaden till Konsum för fruktinköp (äpplen 10.90/kg, apelsiner 9.90) genomförd. Tid för ett kort blogginlägg innan jag övergår till översiktsplanen.

Det är kul (eller inte) med väderleksrapporterna på morgonen. De är just nu ganska vida. Idag talade de om att det i vårt område skulle bli 5-15 grader kallt. Jättebra att veta. Dock lite bättre än tidigare i veckan när det skulle bli minus 2-15. Fantastisk ledning för hur man ska klä sig. (Obs! Ironi.) De kan ju lika bra säga: Det blir temperatur.

Hade en retlig morgon. Först var sudukon jättetuff. Så lossnade det och siffrorna fylldes i med ganska högt tempo. Till sist bara en kvar, en trea. Upptäcker uppgivet att det redan står en trea i samma rad i en annan ruta. Shit. Det är alltid bättre att misslyckas tidigare. Har en skyllt i köket (på engelska) som säger något i stil med: "Om du misslyckas så förstår genast alla bevis på att du ens försökte." Lite svårt med en nästan helt ifylld suduko. Speciellt när man envisas med att lösa med hjälp av en kulspetspenna.

Ska förresten gå hem lite tidigare idag. Jag blir hämtad redan 17.15 för att vi ska hinna repa lite på museet innan det är dags för konsert. Känns ganska rätt att ta kompledigt en dag när man ska spela gitarr på kvällen.

Hallingar

Jag har en tendens att ha den senaste låten jag hörde innan jag gick och la mig i huvudet hela natten. Så i natt har det varit en halling från dals-Ed. Vi brottades lite med ett hallingpotpurri som avslutning på gårdagskvällens repetition, och detta var den sista delen i potpurriet. Förresten säger alla medley nu för tiden, men det är samma sak.
Det var lite problem med rytmen. De andra klagade på att vi inte hade rätt hallingsväng. Jag, som inte har en aning om hur en halling ska låta, var nog orsak till det. Så snart de andra talade om vad de var ute efter gick det bättre. Mitt råd till alla gitarrister som ska spela hallingar: Kör reggea-beat. Det funkar utmärkt. Bob Marley möter svenska spelmän. Häftigt.

Vi skottade med gemensamma krafter undan lite snö igårkväll. Och vilken lycka att vakna upp nu på morgonen och konstatera att det inte har kommit något mer. Få se om lyckan varar hela dagen.

Listigt

Har en intensiv vecka, i alla fall när det gäller kvällarna.

Igårkväll presenterade jag den så kallade samrådsredogörelsen, där jag sammanställt vad folk och remissinstanser sagt om Melleruds förslag till översiktsplan, för politikerna i den borgerliga alliansen. Ikväll ska vi repa med Albans Kapell. Imorgon är det repris på förra veckans Londonpresentation. Och på torsdag ska Albans Kapell spela på Dalslands Konstmuseum. Så ni får ursäkta om det blir glest med bloggarna.

Ska försöka ta igen det i helgen, en helg när det enda bokade är Lasse Erikssons besök i Kulturbruket på lördag kväll. Så jag missar/slipper Melodifestivalen denna vecka.
Vi diskuterade eländet på fikat igår. Ingen var direkt imponerad av något. Minst kritik fick hunken från USA, mest Jenny Silvers små "utskott" vid höfterna. Alla var eniga om att i lördags inte framfördes något som skulle ha den blekaste chans i Oslo.

Känner dock starkt en koppling till Jessicas bidrag. Eller vad sägs om detta ...

1988 gav vi under min ledning ut en kassett med musik från Skara (där vi då bodde). Skara firade nämligen 1000 år (obs inget 1000-årsjubileum) och detta var en del av firandet. Ett inslag på kassetten var "Rock Teachers", Teglaskolans och Djäkneskolans gemensamma lärarband, för övrigt ett grymt rockband med mig på bas. Ett annat var en av våra elever, Kristian Wejshag, numera halva kompositörsduon till Jessicas bidrag i lördags. Det var första gången han var med på något som gavs ut, och han framförde en egen, instrumental låt.

Rock Teachers bidrag hamnade snart på den s k Skaraborgstoppen, som "Radio Bara Skoj" sände en dag i veckan, och som byggde på vykortsröstande. Vi låg under en kort period stadigt på tredje plats (av fem). Allt hade varit hunky dory om bara inte Kristian hela den perioden legat etta. Strax efter att vi åkt ut, via en femteplats, rasade Kristian från första plats direkt ut från listan. Elaka tungor sa att hans frimärken tagit slut ...

Så om jag inte gett plats åt honom på kassetten, så kanske han inte fått blodat tand för detta med musik, och då kanske inte Jessica haft något att sjunga i lördags. Tänk vad små händelser kan få stora konsekvenser.
Är förresten besviken. Hur kan man som 36-årig sångerska välja en 26-årig pojke, när det finns betydligt äldre och mer erfarna/trygga/livserfarna män att söka stöd hos? Jag ringde inte och röstade i lördags. (Men inte ringde någon från TV och frågade varför mina röster uteblev. Så intresserade var dom.)

Ukulele och melodifestival

Vi hade en härlig ukuleledag idag. Många musikanter på plats och sann gemenskap. Och riktig musik, där folk spelar tillsammans på riktiga instrument. (En ukulele är faktisk ingen leksak.) Och som avslutning eftersläckning på Thai. God mat och lite spontanspel vid borden. Skön avslutning.

Och vad ska man säga om Melodifestivalen? Just nu pågår den. Ett sundhetstecken är att fyra av de fem bidrag som gått vidare till ny omröstning är bidrag utan dansare och utsmyckning. Men man undrar ju varför kameran måste röra sig hela tiden. Och som vanligt verkar folk i första hand ha röstat på artister, inte på låtar.

Fredag

Jobbet i princip slut för veckan (ukuleledag imorgon som är lite jobb) och fredagssemlan uppäten. Bakpotatisen i ugnen och champinjoner och lövbiffar väntar på stekpannan. Vinflaskan öppnad, men inte avsmakad. Kort sagt fredag eftermiddag, med en viss dragning åt fredag kväll.

Har varit en bra dag:
- Materialet till ukuleledagen är fixat, så när som på min planering för 2 workshops, men den första kör jag på känn och till den andra ska jag bara hitta en lämplig låt.
- Datum för höstens gitarrfestival (12-13 november) preliminärt spikat.
- Erbjudande om spelning för Still No Bagpipes, eller kanske Albans Kapell, på en festival i sommar. Hoppas de andra kan.
- Veckoshoppingen avklarad, och hann nästan med ett helt avsnitt av Tillbaka till Aidensfield.
Livet kunde vara sämre.

Fel + Radio Väst igen

SMHI hade fel. Jag fick skotta i morse också. Inte så mycket som igår, men 4-5 centimeter vitt låg och väntade när jag vaknade. Enda trösten är att den extrema kylan har släppt.

Radio Västs lyssnare utsåg i morse Björn Skifs Michelangelo till vinnare av andra chansen. Eller rättare sagt, ett femtiotal av lyssnarna (enligt uppgift) röstade och Skifs fick flest. Det innebär att cirka 0,2 promille av invånarna i Radio Västs lyssningsområde röstade i tävlingen. Välj mellan tre tänkbara förklaringar:
1. Det är nästan ingen som lyssnar på Radio Väst
2. De som lyssnar på Radio Väst gör det andra anledningar än att delta i deras tävlingar
3. Det är ganska dumt att ha en webbomröstning under en tidpunkt när många sitter i bilen på väg till jobbet. Framför allt en dag när väglaget är uruselt.
Allt detta sagt utan att föringa Björn Skifs eller Michelangelo, en av de bästa låtar som inte vunnit Melodifestivalen. Den bästa, Stanna hos mej med Cayenne, fick inte vara med i tävlingen.

Dags att gå ner och packa ihop ett par gitarrer (en normalstämd och en DADGAD) för kvällens rep med Albans Kapell. Ni andra kan väl njuta av Alban och en för mig okänd fiolissa som spelar en dalsländsk polska. (Jag känner igen den, men kommer inte ihåg namnet.) Ursäkta den pratiga omgivningen.



Vintervisa

"Alla pratar om vädret, men ingen gör något åt det." Gammal sanning som åter aktualiserats. Jag utmanar var och en: Gör något! Gör det nu!

Vi praktiserade stafettskrivning på Facebook idag. Jag började med att föreslå en ny inledning på den gamla slagdängan "Vintern rasat". Fredrik fyllde på med andra rad. Sedan tog bassisterna över. John-Erik, kontrabassist med Dalslands Spelmansförbund och Albans Kapell (se oss på Dalslands Konstmuseum torsdag 11 februari) fyllde på med tre rader. Sedan kom Bernt, bassist i bl a Still No Bagpipes, med de tre avslutande. Sjung och njut. Men kom ihåg vilka som ska ha STIM-pengarna. (Och vem vet. Mukulele kanske framför den på Ukuleledagen i Mellerud på lördag.)
"Vintern rasat in på våra gårdar
Snön blockerar vägen effektivt
Sitter fast gör folkvagnar och Fordar
Alla männ'skor skottar intensivt
Snart är plogen här med kedjor och skopa
Trycker upp en vall framför varje port
Livet är exotiskt i norra Europa
Inomhus blir allas tillflyktsort"

Men imorgon ska vi enligt SMHI slippa skotta. JJag håller tummarna.

Mer snö

Har skottat snö två gånger idag. De hotar med 10-20 cm till över natten plus eventuellt ytterligare någon decimeter under morgondagen. Kan ingen med kontakt med högre makter påpeka att vi har snö så det räcker. Nästa steg är att sluta skotta gången fram till stora ingången för att kunna lägga snön där. "Enough is enough" som man sjöng på 1970-talet. Men lyssnar SMHI? Nej o nej.

Läste veckans reklamblad för att få tips om kommande ätande. Hittade veckans "varför hängde jag inte med bättre på mattelektionerna". Konsum, ursäkta Coop, annonserar om färsk kyckling (som jag måste köpa en). Enligt bladet väger den cirka 1138 gram. Ja, du läste helt rätt. Ca 1138 gram. Klart bevis för att svenska skolans matematikundervisning åtminstone fläckvis misslyckas, åtminstone när det gäller överslagsräkning.
Men jag ska köpa en kyckling ändå.

Dagens bästa insändare var den som i Ttela undrar varför det är vackra tjejer som ska vära burka. Vore det inte bättre om gamla skäggiga gubar bar den. Å andra sidan kanske man kan se skäggen som en slags burka.

Har tillbringat en del av dagen med presskontakter. En av de lokala tidningarna intervjuade angående ukuleledagen på lördag, och en av de stora morgontidningarna bad om kommentarer inför ett kommande reportage om den stora populariteten för just ukulelen. Tydligen har jag blivit Dalslands officiella ukuleletalesman. Mitt bloggnamn har gett effekt.

Ni skulle förresten sett min tjusiga LondonPowerPoint jag visat ikväll. En massa härliga bilder sorterade på ett suveränt sätt. (Ser just Sissela Kyles program om högmod förresten.) Nästan lika snygg som presentationen av översiktsplanen jag gjorde för Rotary igårkväll.

Låt mig avslutningsvis bjuda på en härlig låt utan någon som helst anknytning till den övriga delen av dagens blogg. Show of Hands sjunger om vikten av att vårda sina rötter.


500!

Detta är faktiskt inlägg nr 500 på Ukulelemorfar. Jag startade i oktober 2008 inspirerad av sonen. Han har sedan länge slutat, men jag bloggar oförtrutet vidare. Kanske inte lika många läsare som Blondinbella, eller vad hon hette, men det är kvaliteten på läsarna som räknas.

Slogs med snön i närmare 35 minuter i morse. Misstänker att snöfallet var ett sätt att straffa mig för att jag försökte smita undan min dagliga motion. Tänkte åka med frun till jobbet i morse, och då får man ju ingen morgonpromenad. Åkte också med frun. Var för trött efter skottningen för att gå.

Igår blev vi straffade för våra utsvävande vanor. Var i Göteborg för att handla och träffa son m flickvän. Lämnade bilen hemma och tog tåget. När vi bokade på morgonen bestämde vi oss för att lyxa oss på vägen hem. Vi bokade 1:a klass för 200 kr var (mot 143 kr var för 2:a + platsreservation för 43 kr var).
Kaos på Göteborgs central när vi skulle hem.  Bärgning av urspårat tåg hade misslyckats och det var nästan totalstopp. Vi fick så småningom reda på att vårt tåg skulle ersättas av buss och lunkade ut till utpekad hållplats. Där var det kaos, snö och annat. Ingen visste något.
Så småningom kom det bussar. Först packades Karlstadresenärerna i två turistbussar som körde. En stund efteråt hittade man bussar till Kilsbor och dem som skulle till Trollhättan, Öxnered och Vänersborg. Men dalslänningarna fick tålmodigt stå kvar i snö och kyla.
En baby började frysa för mycket och en av de parkerade bussarna öppnade så hon och mamman fick komma in i värmen. Så kom man på att då kunde vi alla få värma oss i den bussen i väntan på vär egen. Väl inne kom någon på den briljanta idén att kanske den bussen kunde anlitas för att köra dalslänningar. Ett par telefonsamtal från busschauffören och SJ:s respresentanter så fixade det sig. Drygt en timme efter att vårt tågs avgångstid rullade vi iväg.
Nåja. Vi var strax över två timmar sena till Mellerud, så vi ska få tillbaka 50 % av biljettpriset.

Två funderingar efter shipping:
1. Smart idé på Clas Olsson att ha plåstren man säljer på kroken intill hamrarna.
2. Hur tänker de som sätter ihop samlingsskivor? Bokia rekommenderar att vi ger våra kärestor en trippel-CD med "Love Songs", komplett med hjärta på konvolutet, på Alla Hjärtans Dag. Bra idé, men så läser man låtlistan på den föreslagna presenten. Hur känns det att 14 februari få en CD med bland annat "Heartbreaker" och "I Still Haven't Found What I'm Looking For"? Dags att göra slut?

Imorgon börjar jag skrivandet med målet 1000. Inlägg alltså, inte läsare.

RSS 2.0