Dagens T-shirt: Maraton

Dagens T-shirt nr 7 – sö 31 januari

Stockholm Maraton

Jag deltog i Stockholm Maraton 1985. Nej, jag sprang inte. Jag, Kent, Anci och Annelie (dvs gruppen Both Sides the Tweed) stod i en backe ute på Djurgården och sjöng för löparna. Som tack fick vi en kasse med var sin tröja, var sin banan och var sin Festis. Inget högt gage, men tröjan väckte en del uppmärksamhet när jag bar den.

 

Dagens T-shirt: Mukulele

Dagens T-shirt nr 6 – lö 30 januari

Mukulele

Under cirka tio år hade vi gruppen Mukulele (Melleruds Ukulele). Under en lång period uppträdde vi enbart en gång per år, på vår årliga ukuleledag i Kulturbruket. Men 2013 blev vi inbjudna att spela på en ukulelefestival i Hjorthagen i Stockholm. Jag trycke upp en fräsch turné-T-shirt åt oss, med en tänkt turnéplan på ryggen så som det ska vara.

(Mukulele finns på Youtube och har med en låt på CD:n ”Sköna ljud från Mellerud” som kom ut 2008.)

 

Dagens T-shirt: London

 
 
Dagens T-shirt nr 5 – fr 29 januari

London

Jag har varit i Storbritannien 130 gånger (ja, jag håller räkning). Nästan varje gång har innehållit ett Londonbesök. Här är tre tröjor köpta vid besök de senaste åren.


Dagens T-shirt Fairport silver

Dagens T-shirt nr 4 – to 28 januari

Fairport Convention

En stor del av min T-shirtssamling har anknytning till Fairport Convention. Det här är den första, faktiskt en varm collegetröja från deras 25-årsjubileum 1992. Jag var inte där på turnén men beställde två tröjor efteråt direkt från bandet. Den ena glömde jag kvar på Heathrow på väg hem från London strax efter.

 

Dagens T-shirt: Brynäs

Dagens T-shirt nr 3 – ons 27 januari

Brynäs

Som före detta Gävlebo är jag givetvis Brynässupporter, även om familjen flyttade därifrån våren 1964 när klubben tog sitt första SM-guld i ishockey. Tröjan köpte jag när Brynäs firande sitt 100-årsjubileum genom ett av många hockeyguld.
Visste ni förresten att Brynäs första SM-guld kom redan 1925, men då var det fotboll. De spelade också i fotbollsallsvenskan 1974.

 

Dagens T-shirt: Joe Hill

Dagens T-shirt nr 2 – ti 26 januari

Joe Hill

Joel Hägglund, mer känd som Joe Hill, från Gävle är känd världen över för de sånger han skrev för drygt 100 år sedan. Jag upptäckte honom i slutet på 1960-taler och har flera av dem på repertoaren. Men trots att jag bodde i Gävle som barn dröjde det till våren 2019 innan jag besökte hans uppväxtplats, Joe Hill-muséet i ”Gamla Gefle”, första gången. Köpte givetvis en T-shirt. (Om ni ska besöka muséet så kolla först om det är öppet, det är det sällan. Det sköts helt ideellt.)

 

Dagens T-shirt: Swansea

Dagens T-shirt nr 1 - må 25 januari

Södra Wales

Jag gillar Swansea och stadens omgivningar. Jag kom dit första gången 1985 för att i tre veckor arbeta som språkreseledare. Kom sedan tillbaka för nya språkkurser 1987, 1988, 1991 och 1992. De två sista gångerna hade jag en ”Språk och musik”-kurs där vi lärde oss engelska på förmiddagarna och spela och sjöng efter lunch. Har sedan varit tillbaka för semester tre gånger och för skolbesök lika många.
Kommer ni dit så se till att ha tillgång till bil. Åk upp i bergen i norr (grottorna Dan-Yr-Ogof måste ses) eller ut på halvön The Gower (där Rhossili Bay och Worms Head är en av mina favoritplatser på jorden).

 
 

Testinlägg

Jag kommer att köra en serie med titeln Dagens T-shirt där jag publicerar bilder på tröjor ur min samling. Detta är ett test för att se om inkludering av bilder fungerar.
 


RSS 2.0