Öppet brev till TTela

Halva tidningsveckan har gått och TTela har på tre nummer inte ens fått ihop en helsida text och bild från Mellerud. Och det är ju inte för att det inte saknats saker att skriva om.
Lördagen 14 november var den näst Kulturnatta evenemangstätaste dagen i höst i Mellewrud, och publikmässigt den största. 600 betalande på modelljärnvägsmässan, och ytterligare cirka 1500 besökare i Dalsland Center. Fullsatt Kulturbruk när Magnus Carlsson och Simon Ljungman sjöng Beatles. Fullsatt i Föreningshuset när Lars Stam sjöng. Fullt hus på Dalslands Konstmuseum när Melleruds- och Göteborgsmusiker möttes i ett nytt projekt. Bjarnez och Date på Gruzzolo. Och var var TTela? Ingenstans så klart. Ni har nått ett bottenläge där arrangörerna räknar med att ni ska utebli.
Söndag-måndag har vi suttit i workshop med besökare från vår estniska vänort Orissaare och mejslat ut grunden för nya EU-projekt. Vi bjöd in media till en träff om detta i måndags, men givetvis så saknades någon representant för TTela. Era reportrar hade inte ens ork att lyfta på luren eller skicka ett mail för att ta reda på vad vi har kommit fram till.
Men jag måste berömma er uppfinnesrikedom. I stort sett alla som söker bygglov får uppmaning att komplettera handlingarna. Att även Melleruds Handel råkade ut för detta slogs upp som en sensation. Ärligt talat, det hade varit en större sensation om handlingarna hade varit kompletta.
 
Det lutar mer och mer åt att slopandet av Mellerudssidan är ett sätt för er at dölja att ni inte är speciellt intresserade av att skriva om vår ort. Ni gjorde en jättegrej när TV4 slopade sina lokalredaktioner och de fick mycket välförtjänt kritik från er. Men ni hade ju visat vägen genom att slopa era lokala redaktioner på “småorterna”, vilket jag påpekade i en insändare som aldrig publicerades, mer än efteråt i mitt Facebookflöde. Men det är ju en policy ni verkar ha, publicera aldrig insändare där ni själva får kritik. Jag har skrivit flera, och ingen av dem har tagits in.
 
Lars Nilsson

RSS 2.0