South Circular

Desserterna sinar p[ Eight Bells i Dover. Igar bestamde vi oss for var sin Chocolate Fudge Cake, jag mest for att min alskade Apple, Pear and Raspberry Crumble var slut. Och vad hander? Chokladdesserten var ocksa slut.

Om ni nagonsin far for er att kora South Circular i London, don't do it. Vi skulle spara in ett par mil pa vag fran Dover till Fuller's Brewery i Chiswick. Ja, det blev kortare, men genvagar ar senvagar. Vi har i alla fall sett alla Londons sodra fororter, och lyckats overhetta bilen. Och vi fick tag pa sonens London Porter.

Nu sitter vi pa ett raststalle och har avnjutit lunch. Runt deras food court fanns ett Kentucky Fried Chicken (for me) och ett bra smorgasstalle (for the missus). Efterratten ordnades via Marks & Spencers harliga fruktsallader.

2 dygn - 6 lander

Ursakta prick- och ringbrist, men detta skrivs pa en dator pa biblioteket i Dover.
Vi har just slagit ett nytt rekord. Vi startade fredag kv'll i Trelleborg, med Sverige som land nr 1, for att tidig sondag kvall befinna oss i Dover, med England som land nr 6. Sex nationer pa mindre an 2 dygn. Sla det den som kan. For att citera en god van till oss: You are worse than the Americans.

Nagra betraktelser fran landerna.
- Tyskland ar Europamastare pa rastplatser. Tatt mellan dem, tydligt skyltade, bra toaletter. Vi svenskar har mycket att ta efter.
- Holland ar vi kluvna till. Att kora langs IJselmeer med havet pa hoger sida och den konstgjorda sjon pa vanster ar en maktig upplevelse. Vi hann med tre stopp pa den korta strackan for att filma och fota. Men att stanna for brooppning nar man kor pa motorvag ar inte sa roligt. Och priserna sedan. Bensin drygt 15 kr litern, en kaffe pa McDonalds lika mycket och en femma for en liten klick ketchup pa samma stalle ar bara for mycket.
- Det ar svart att vara allergisk turist i belgiska Sint Niklaas. Alla menyer ar pa flamlandska och bara det. Vi hittade dock en kinesrest. med meny pa engelska. Utsokt mat och inte dyrt. Pa IBIS-hotellet fick man koka sina egna frukostagg, en nyhet, och varma sina egna forgraddade pannkakor. Medeltida Brugge i samma land ar en stad alla borde besoka. Vi klarade av den pa dryga timmen. Men ska man sla rekord ska man.
- Franska omelletter ar delikata. Vi tog var sin Omelet Complete, dvs med skinka, champinjoner och ost, i Calais medan vi vantade pa farjan till Dover. Mycket gott.

P&O:s farjor har de haftigaste taxfreebutiker vi sett pa sjon. Och vilka priser. £15 for 6 flaskor Jacobs Creek, £17 for en liter Cointreau och £ for lika mycket god Jura-whisky var frestelser som inte kunde motstas. Daremot kopte vi inte en massa god ol trots att ett flak med 24 50 cl-burkar bara kostade £14, och trots att det handlade om ol som Spitfire och Old Speckled Hen. Men man kan ju inte fa allt.

Kvallen igar ledde till ett gott skratt. Vi tog en halv pint var pa puben vi bor ovanpa och pratade med ett aldre par stammisar. Damen gav oss goda rad om var vi kunde ata. Det var nagot hotell med en pub-liknande restaurang. Vi skulle dock undvika puben Eight Bells, "It's a real dive", till varje pris.
Vi promenerade nerfor High Street och fick syn pa en Wetherspoon-skylt. Dar stannade vi och at gott och billigt. Pa vagen ut kollade vi pubens namn. Just det: Eight Bells.

Födelsedag

Det är inte jag som har samma födelsedag som Viktoria. Det är hon som har samma som jag. Jag firade födelsedag för 24:e gången när hon föddes, så det så. Så om jag äter princesstårta på min födelsedag så har det blott två orsaker:
1. Jag gillar princesstårta.
2. Jag tycker att jag på min födelsedag för en gångs skull kan lite lätt på vad min diabetssköterska har givit mig i förhållningsorder.

För övrigt har det varit en dag i fiskens tecken. Vi åt lunch på en trevlig restaurang på Storgatran i Simrishamn. Jag åt en delikat spättafilé. och inte ens det faktum att jag lyckades krossa en kaffekopp med tillhörande fat kunde förmörka upplevelsen. Till middag ordnade min far en delikat ungsbakat lax, ackompanjerad av ett gott vitt vin en av mina bröder valt. Till efterrätt lite ost och kex nedsköljt med Fuller bästa öl ES B (korat vid en inofficiell tävling i augusti 2009 med mig och sonen som domare). Nu väntar fika med repris på tårtan.

Nu planerar vi för fullt inför fredagens avresa miot utländska nejder.
I väntan på nästa inlägg kan ni lyssna på lite musik. Vad sägs om Albans Kapell i Håverud 6 juli?

Eller jag och Elin Bergsman på samma ställe två dagar tidigare:

 


Eller varför inte Still No Bagpipes på Folkfest i Lidköping 9 juli:

Tomhet och musik

Nu är förråden vid garaget och på övervåningen, mitt arbetsrum och bokhyllorna i vårt sovrum städade och rensade. Frun har gjort nästan allt avseende de två första, jag de två senare (de enklare bitarna). Jag har också kört skytteltrafik till soptippen. Cirka 8 stora sopsäckar + lite annat varje gång, och jag är snart uppe i 10 rundor. Dessutom 3 rundor till sorteringsstationen med kartong. Men oj vad fint det blev. Och trots att vi ställt in en massa nya saker, som alla gamla VHS-band och alla Read about-böcker jag fick när de drog in försäljningen av dem, så är förråden så tomma. Man ser golvytan och delar av väggarna. Är det meningen att man ska göra det i förråd?

Har högsäsong för konserter. Kort summering:
* Basspelet på Kanalyrans allsångskonsert för barn i fredags gick så där. Måste träna mer på bas om jag på allvar ska kunna hävda att jag spelar det instrumentet.
* Gitarrspelet i kompbandet för Kanalyran i lördags gick bra. Det gjorde hela konserten. Och så kan jag ju numera skriva i CV:n att jag kompat Magnus Carlsson (ex-Barbados och ex-Alcazar). Låt vara bara en vers och en dubbel refräng, men dock. Magnus visade sig dessutom vara en riktigt trevlig typ.
* Konserten med Elin i Håverud i söndags var en höjdare. Ett av de roligare projekt jag vafrit inblandad i. Dessutom gick det äntligen upp för frun (efter drygt 37 år) att det var jag som skrev "Dagen efter", som Julius Krojk spelade på det tidigae 1970-talet. Som beundrare av den gruppen trodde jag hon hade full koll på sådant.
* Konserten med Albans Kapell i Håverud i tisdag var också kanon. Jag vill inte skryta, men jäklar vilket tryck och sväng vi får till ibland. Och när det är vackert och skirt, då är det verkligen vackert och skirt. Kapellet har potential.
Idag väntar konsert med Mukulele i Håverud och imorgon både Still No Bagpipes och Albans Kapell på Folkfest i Lidköping.
Både Elin- och Alban-konserterna finns filmade. Även Mukulele och SNB ska filmas. Räkna med att delar dyker upp på YouTube så småningom.



Yra

Jobbade 15 timmar i fredags och drygt 8 igår. Mycket lyftande och bärande, och massor av svett. Spenderade en förmögenhet på alkoholfria och osockrade drycker. Lyckades ändå hälla i mig en liter starkare varor och massor av melon igårkväll för att återställa vätskebalansen. Men det var värt det.
Barnaktiviteterna i fredags blev en succé. Kanalyrerocken höll tidsschemat, och juryn gjorde en modig val av vinnare, och Kanalyreidolen var minst lika bra som vanligt. Grattis systrarna Larsson som vann. Att se tjejernas reaktion på överraskningen, när Magnus Carlsson (Barbados/Alcazar) dök upp och sjöng tredje versen i deras gemensamma sång "För kärlekens skull" var häftigt.

Väl hemma slappnade jag av med andra halvlek av Tyskland-Argentina. Jag har aldrig variot någon stor vän av Tyskland när det gäller fotboll, men jag får nog ändra mig. Vilken uppvisning. Vilken precision och kyla i de avgörande ögonblicken. Tre vackra mål.
Om någon för två veckor sedan hade sagt att det enda sydamerikanska laget i semi skulle vara Uruguay hade vi nog skrattat rått.

Idag är det musik igen. Vid 10-tiden kommer Elin hit för att repa och kl 1500 ska vi ha gemensam konsert i Håverud. Nog den konsert i sommar, alla kategorier, som innehar det största åldersspannet. Det är 41 år emellan oss. Spännande.

RSS 2.0