500!

Detta är faktiskt inlägg nr 500 på Ukulelemorfar. Jag startade i oktober 2008 inspirerad av sonen. Han har sedan länge slutat, men jag bloggar oförtrutet vidare. Kanske inte lika många läsare som Blondinbella, eller vad hon hette, men det är kvaliteten på läsarna som räknas.

Slogs med snön i närmare 35 minuter i morse. Misstänker att snöfallet var ett sätt att straffa mig för att jag försökte smita undan min dagliga motion. Tänkte åka med frun till jobbet i morse, och då får man ju ingen morgonpromenad. Åkte också med frun. Var för trött efter skottningen för att gå.

Igår blev vi straffade för våra utsvävande vanor. Var i Göteborg för att handla och träffa son m flickvän. Lämnade bilen hemma och tog tåget. När vi bokade på morgonen bestämde vi oss för att lyxa oss på vägen hem. Vi bokade 1:a klass för 200 kr var (mot 143 kr var för 2:a + platsreservation för 43 kr var).
Kaos på Göteborgs central när vi skulle hem.  Bärgning av urspårat tåg hade misslyckats och det var nästan totalstopp. Vi fick så småningom reda på att vårt tåg skulle ersättas av buss och lunkade ut till utpekad hållplats. Där var det kaos, snö och annat. Ingen visste något.
Så småningom kom det bussar. Först packades Karlstadresenärerna i två turistbussar som körde. En stund efteråt hittade man bussar till Kilsbor och dem som skulle till Trollhättan, Öxnered och Vänersborg. Men dalslänningarna fick tålmodigt stå kvar i snö och kyla.
En baby började frysa för mycket och en av de parkerade bussarna öppnade så hon och mamman fick komma in i värmen. Så kom man på att då kunde vi alla få värma oss i den bussen i väntan på vär egen. Väl inne kom någon på den briljanta idén att kanske den bussen kunde anlitas för att köra dalslänningar. Ett par telefonsamtal från busschauffören och SJ:s respresentanter så fixade det sig. Drygt en timme efter att vårt tågs avgångstid rullade vi iväg.
Nåja. Vi var strax över två timmar sena till Mellerud, så vi ska få tillbaka 50 % av biljettpriset.

Två funderingar efter shipping:
1. Smart idé på Clas Olsson att ha plåstren man säljer på kroken intill hamrarna.
2. Hur tänker de som sätter ihop samlingsskivor? Bokia rekommenderar att vi ger våra kärestor en trippel-CD med "Love Songs", komplett med hjärta på konvolutet, på Alla Hjärtans Dag. Bra idé, men så läser man låtlistan på den föreslagna presenten. Hur känns det att 14 februari få en CD med bland annat "Heartbreaker" och "I Still Haven't Found What I'm Looking For"? Dags att göra slut?

Imorgon börjar jag skrivandet med målet 1000. Inlägg alltså, inte läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0