Som en TV-stjärna?

Jag skriver detta när jag egentligen borde skriva en reflektion över den nya kursplanen i geografi. men jag känner mig lite som Gabriel Rossetti i Desperate Romantics, den utmärkta BBC-serie om prerafaeliterna i 1980-talets London som gåtr på TV2 just nu. Jag vet vad jag borde göra, men har svårt att komma till skott. Alla andra likheter med Rossetti undanber jag mig. Maken till skenhelig typ var det länbge sedan man såg. Att inte hans "vänner" genomskådar honom.

Ägnade stor del av gårdagen åt att spela in min "Warwick Waltz". Fick inte till det riktigt,k men är inte tillräckligt missnöjd för att göra om. Ska mixa det idag, och med lite eko, choruseffekter och bra panoreringar kanske det blir lyssningsbart. Använde 7 av apparatens 8 kanaler. Inte illa. Ska inför kommande äventyr eventuellt lära mig hur man "submixar", och på så sätt kan få till upp till 40 kanaler.

Morgongymmet har öppnat igen. Har just genomfört dagens första snöskottning. Ska man tro värderspåmännen lär det bli fler innan dagen är slut. Dessutom lär väl snöplogen tvinga fram ytterligare en skottningsomgång. Önskar dock att någon kunde säga till vädrets makter att det räcker nu. Vintern kommer att få dåligt rykte om det fortsätter så här.

Så här lät Warwick Walt6z när jag spelade den på Warwick Folk Music Festival i somras:

Nyår

Hemma igen efter nyårsfirandet på Österlen. Roligt att för en gångs skull se sydöstra Skåne täckt av snö. Allt gick väl så när som på sista delen av hemresan.
När vi bordade tåget kom första överraskningen. Vi hade bokade biljetter i förstaklassvagnen (lyx!!!), men det fanns ingen förstaklassvagn att sitta i. Vagn 11 var en vanlig andraklassdito. Kort konfererande med konduktören som gav oss platser i vagnen och meddelade att SJ bjöd förstaklasspassagerarna på smörgås som plåster på såren. Helt OK för våran del.
Tåget rullade ut punktligt 17.12 enligt tidtabell. Tio minuter senare, vid Agnesberg, var det stopp. Första beskedet: Spårfel, uppehåll i 20 minuter. Lugnt. Bara 20 minuter sena hem. No problem.
Senare nytt besked: Loket hade skadats på grund av spårfelet och vi måste återvända till Göteborg för att få nytt lok. Men det skyulle ta tid innan vi kunde flytta oss. Det skadade loket måste först ändra position för att i långsamt tempo dra oss tillbaka.
Åter på Göteborgs central strax före 19.00. Fortfarande gott hopp om att vara hemma till Morden i Midsomer. Nytt lok kopplas på. Nytt besked: Eftersom vi ändå var så sena, skulle de släppa iväg 19.12-tåget före oss.
Och givetvis fick vi stanna en stund på vägen upp för att vänta in mötande tåg.
Slutresultat: Vi klev av tåget i Mellerud prick 21.00 istället för tidtabellsenliga 18.26. Men vi hade ju suttit varmt och bekvämt hela tiden, vi fick gratis macka och vi får pengarna tillbaka. Att vi bommade första 20 minutrarna på herr Barnabys äventyr överlever vi nog.

Läste i tidningen i morse hur vi skulle kunna spara massor av pengar varje genom fem enkla åtgärder. Wow. Men så läste jag dem:
1. Slopa restauranglunchen och ta med matlåda istället. Redan genomför sedan cirka 20 år tillbaka.
2. Köp bara godis en gång i veckan istället för tre. Köper inte godis alls längre.
3. Gör upp en ordentlig shoppinglista innan du handlar. Gör vi alltid.
4. Välj bort dyra avtal. Fixat redan.
5. Sälj bilen. Knappast om man bor i Mellerud.
Det sprack alltihop. Vi kan inte ens sluta röka eller snusa för att spara pengar, för vi varken röker eller snusar.
Livet är hårt för somliga.

Stranden vi avstod från att vandra på. Vi avstod även ett eventuellt bad.
Strandbild från Österlen.

Vår nyårssupén. Den orientaliska plankan skapad av frun, räkförrätten av mig.

Sandhammarens fyr i snön.

Fåglar vid Skillinge.

RSS 2.0