Ny användare?

Hittade ett gott vin i vårt vinställ och funderade om det var köpt på Systemet eller inte. Noterade ursprungsland och namn för ett besök på morgondagens lunch.
- Gå in på deras hemsida, sa min kloka fru.
Sagt och gjort. Där, bland runt 500 andra röda viner, fanns det. 70 kr flaskan. Men ett sådant vin man måste beställa. Så det gjorde jag. Tre flaskor. Men jag var tvungen att registrera mig först. Fick på direkten ett e-postmeddelande med "Välkommen som användare". Vet de inte att jag använt varor från Systemet i snart 40 år? Har de ingen koll?

Har hållit på i snart två månader med Stephen Fry's "Chronicles". Har bara ett tjugotal sidor kvar, men drar mig nästan för att läsa ut den. Det känns nästan som att skiljas från en vän. Å andra sidan hittade jag i en bokhylla en intressent bok om sökandet efter "Middle England" som jag fick av ukulele-George i slutet på maj när vi käkade middag på Ye Olde Cheshire Cheese i London. Den måste ju också läsas.

Bra söndag

Min favoritgitarr har inte fått nya strängar. De gamla, vars klang i de lägre registren är allt annat än klingande, sitter kvar. Den ska dock inte användas i officiella sammanhang på ett tag, så det avsteget från min söndagsplanering är fullt acceptabelt.
Däremot hann jag skriva, sätta och distribuera nr 3 av Nytt om Skola, tvätta bilen ordentligt, kantklippa på tomten och plocka plommon. Hann till och med upp till Brunnsvallen för att se Kroppefjälls damer krossa Hamburgersunds dito med 8-1. Men de tjejer som jag lovat att komma och titta var inte med på plan denna gång. Hoppas andra berättar för dem att jag var där. De borde förresten betala mig för att dyka upp. Har sett dem två gånger och båda gångerna har de vunnit stort.
Fick min okunnighet om film bekräftad i morse. Dagens SvD-kryss hade Penelope Cruz som huvudperson, men trots omfattande letande på Internet lyckades jag inte ens fylla hälften av rutorna. Normalt lämnar jag mycket mer ifyllt till hustrun, men nu fick hon jobba hårt för att slutföra.
Måste säga att Stephen Frys andra självbiografi, den om hans vyxenliv, är en ren njutning. Och lång sådan. Över 500 sidor i liten stil, och allt på engelska. Bara en sådan idé som att låta alla avsnitt och kapitel ha rubriker som börjar med C. Dessutom är Fry en fantastisk lingvist och stilist. Alla som sett honom som t ex Jeeves vet.

Dietsvårigheter

På drygt 2 år har jag gått ner 15 kilo. Viktminskningen avstannar vanligtvis sommartid (så ock i år) för att ta fart igen under hösten.
Jag bygger det hela på några centrala punkter:
* Inget socker i kosten, och heller ingen honung eller juice.
* Inget kaffebröd, och till smörgåsar bara grovt, nyckelhålsmärkt bröd.
* Inte ta mer än en portion, och denna ska till en försvarlig del bestå av grönsaker.
* Reducerat fruktintag. Försöker hålla mig till tre om dagen, plus lite rå morot mellan frukost och lunch.
* Inget ätande eller drickande de sista två timmarna innan jag går och lägger mig, och ingen lagad mat de sista tre-fyra timmarna.

När man är på konferens uppstår vissa svårigheter:
* Det är inte alltid det finns alternativa sötningsmedel till teet/kaffet.
* Även på "fina middagar" är tillgången på grönsaker ibland bristfällig.
Och så det som jag tycker är jobbigast:
* De lägger middagarna så sent!

Ska man hålla en diet gäller det att det är ett jämnt flöde av måltider. Bra frukost, lite morot på förmiddagen, lagad mat till lunch, en frukt på eftermiddagen, lagad mat till kväll och så en kvällsfrukt vid 20-tiden.
I förrgår kom förrätten in på bordet vid 19.30. Den efterrätt jag borde haft, men inte hade, karaktär att säga nej till serverades strax efter 21.00. Gör att man går till sängs för mätt, och sedan inte äter tillräckligt bra frukost på morgonen och sedan är man inne i en ond cirkel.
Igår skulle middagen börja 19.30 (vilket torde innebär en förrätt vid 20.00 eftersom det alltid är någon som ska hälsa välkommen först, och så ska alla hitta sina platser. och ...)
På stället vi fick eftermiddagsfikat fanns ingen frukt, bara wienerbröd, och givetvis bara socker för den som ville ha sötningsmedel.

Jag undrar: Varför ska middagarna alltid ligga så sent på konferenserna? Har de som planerar dem inte läst näringslära? Vi ska äta stadigt vid de tidiga måltiderna, när vi tar in sådant vi behöver för att hålla oss aktiva på dagen. Att äta ett stadigt huvudmål timmarna innan man ska sova är ren idioti. Och detta på en konferens där man under dagen talat om de stora problemen samhället idag har med övervikt och fetma.

Jag löste det hela genom att avstå från middagen. Vid 18.30 satt jag på Jensens och åt en delikat grillad lax istället. Sedan satt jag i hotellannexet sällskapsrum och läste hela kvällen. Gick till sängs avslappnad och lagom mätt.

RSS 2.0