Still No Bagpipes i Erikstad

Lördag 30 januari får Erikstad Bygdegård fint besök. Då kommer gruppen Still No Bagpipes på besök och bjuder på skotsk, irländsk och engelsk folkmusik under en helkväll. De utlovar närmare tre timmar musik med både känt och okänt..
Still No Bagpipes bildades i Götene hösten 1992 med målet att spela skotsk musik. I samband med en ombildning ett par år senare breddades repertoaren för att också inkludera irländsk och engelsk musik. Gruppen spelar både traditionella låtar och moderna låtar i samma stil. En av de stora inspirationskällorna är Fairport Convention.
Still No Bagpipes har gjort två skivor. Det första var en CD-EP med sex låtar 1999. Förstaspåret “Rosemary’s Sister” spelades under ett par veckor varje dag i Radio Skaraborg och gruppen gjorde i den vevan flera livespelningar för kanalen.
Den andra skivan, fullängds-CD-n “20 Years and …”, kom 2012 i samband med gruppens 20-årsjubileum. Releasekonserten i Föreningshuset i Åsensbruk spelades in av P4 Live och delar av den sändes i både Radio Väst och Radio Skaraborg.
Eftersom medlemmarna är spridda över Västsverige gör Still No Bagpipes numera bara ett par framträdanden per år. Samtliga gruppmedlemmar spelar även i andra konstellationer och varje ny spelning innebär mycket pusslande med dagar.
Gruppen består idag av:
Marie Andersson (förr Gunnarsson), sång. Marie är en av de drivande bakom Grästorpsrevyn.
Bernt Andersson, bas och sång. Bernt har stått för inspelning och mixning av gruppens båda skivor.
Jonas Falk, fiol. Riksspelman från Götene.
Lars Nilsson, gitarr, irländsk bouzouki och sång. Den som plockar fram låtar till gruppens repertoar.
Glenn Nordling, trummor. Det senaste tillskottet. Debuterade med gruppen 2004.
Sven Pilfalk, gitarr. mandolin och sång. Den som tillsammans med Lars bildade gruppen.
 
Det finns åtskilliga klipp med gruppen på YouTube.

RSS 2.0