2 dygn - 6 lander

Ursakta prick- och ringbrist, men detta skrivs pa en dator pa biblioteket i Dover.
Vi har just slagit ett nytt rekord. Vi startade fredag kv'll i Trelleborg, med Sverige som land nr 1, for att tidig sondag kvall befinna oss i Dover, med England som land nr 6. Sex nationer pa mindre an 2 dygn. Sla det den som kan. For att citera en god van till oss: You are worse than the Americans.

Nagra betraktelser fran landerna.
- Tyskland ar Europamastare pa rastplatser. Tatt mellan dem, tydligt skyltade, bra toaletter. Vi svenskar har mycket att ta efter.
- Holland ar vi kluvna till. Att kora langs IJselmeer med havet pa hoger sida och den konstgjorda sjon pa vanster ar en maktig upplevelse. Vi hann med tre stopp pa den korta strackan for att filma och fota. Men att stanna for brooppning nar man kor pa motorvag ar inte sa roligt. Och priserna sedan. Bensin drygt 15 kr litern, en kaffe pa McDonalds lika mycket och en femma for en liten klick ketchup pa samma stalle ar bara for mycket.
- Det ar svart att vara allergisk turist i belgiska Sint Niklaas. Alla menyer ar pa flamlandska och bara det. Vi hittade dock en kinesrest. med meny pa engelska. Utsokt mat och inte dyrt. Pa IBIS-hotellet fick man koka sina egna frukostagg, en nyhet, och varma sina egna forgraddade pannkakor. Medeltida Brugge i samma land ar en stad alla borde besoka. Vi klarade av den pa dryga timmen. Men ska man sla rekord ska man.
- Franska omelletter ar delikata. Vi tog var sin Omelet Complete, dvs med skinka, champinjoner och ost, i Calais medan vi vantade pa farjan till Dover. Mycket gott.

P&O:s farjor har de haftigaste taxfreebutiker vi sett pa sjon. Och vilka priser. £15 for 6 flaskor Jacobs Creek, £17 for en liter Cointreau och £ for lika mycket god Jura-whisky var frestelser som inte kunde motstas. Daremot kopte vi inte en massa god ol trots att ett flak med 24 50 cl-burkar bara kostade £14, och trots att det handlade om ol som Spitfire och Old Speckled Hen. Men man kan ju inte fa allt.

Kvallen igar ledde till ett gott skratt. Vi tog en halv pint var pa puben vi bor ovanpa och pratade med ett aldre par stammisar. Damen gav oss goda rad om var vi kunde ata. Det var nagot hotell med en pub-liknande restaurang. Vi skulle dock undvika puben Eight Bells, "It's a real dive", till varje pris.
Vi promenerade nerfor High Street och fick syn pa en Wetherspoon-skylt. Dar stannade vi och at gott och billigt. Pa vagen ut kollade vi pubens namn. Just det: Eight Bells.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0