Dietsvårigheter

På drygt 2 år har jag gått ner 15 kilo. Viktminskningen avstannar vanligtvis sommartid (så ock i år) för att ta fart igen under hösten.
Jag bygger det hela på några centrala punkter:
* Inget socker i kosten, och heller ingen honung eller juice.
* Inget kaffebröd, och till smörgåsar bara grovt, nyckelhålsmärkt bröd.
* Inte ta mer än en portion, och denna ska till en försvarlig del bestå av grönsaker.
* Reducerat fruktintag. Försöker hålla mig till tre om dagen, plus lite rå morot mellan frukost och lunch.
* Inget ätande eller drickande de sista två timmarna innan jag går och lägger mig, och ingen lagad mat de sista tre-fyra timmarna.

När man är på konferens uppstår vissa svårigheter:
* Det är inte alltid det finns alternativa sötningsmedel till teet/kaffet.
* Även på "fina middagar" är tillgången på grönsaker ibland bristfällig.
Och så det som jag tycker är jobbigast:
* De lägger middagarna så sent!

Ska man hålla en diet gäller det att det är ett jämnt flöde av måltider. Bra frukost, lite morot på förmiddagen, lagad mat till lunch, en frukt på eftermiddagen, lagad mat till kväll och så en kvällsfrukt vid 20-tiden.
I förrgår kom förrätten in på bordet vid 19.30. Den efterrätt jag borde haft, men inte hade, karaktär att säga nej till serverades strax efter 21.00. Gör att man går till sängs för mätt, och sedan inte äter tillräckligt bra frukost på morgonen och sedan är man inne i en ond cirkel.
Igår skulle middagen börja 19.30 (vilket torde innebär en förrätt vid 20.00 eftersom det alltid är någon som ska hälsa välkommen först, och så ska alla hitta sina platser. och ...)
På stället vi fick eftermiddagsfikat fanns ingen frukt, bara wienerbröd, och givetvis bara socker för den som ville ha sötningsmedel.

Jag undrar: Varför ska middagarna alltid ligga så sent på konferenserna? Har de som planerar dem inte läst näringslära? Vi ska äta stadigt vid de tidiga måltiderna, när vi tar in sådant vi behöver för att hålla oss aktiva på dagen. Att äta ett stadigt huvudmål timmarna innan man ska sova är ren idioti. Och detta på en konferens där man under dagen talat om de stora problemen samhället idag har med övervikt och fetma.

Jag löste det hela genom att avstå från middagen. Vid 18.30 satt jag på Jensens och åt en delikat grillad lax istället. Sedan satt jag i hotellannexet sällskapsrum och läste hela kvällen. Gick till sängs avslappnad och lagom mätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0