Förbandsaktiviteter

Jag ställde en fråga på Facebook om vilken av följande jag (solo eller som del av en grupp) inte varit förband till: Göran Fristorp, Tommy Körberg, Ewert Ljusberg, M A Numminen och Cornelis Vreeswijk. Här kommer svaret och låt oss ta det i kronologisk ordning.
1974 anordnade Musikforum i Haninge en konsert i Söderbymalmsskolans aula. Huvudattraktion var Tommy Körberg som på den tiden åkte runt i Rikskonserters regi med en akustisk gitarr och sjöng irländska revolutionssånger. Jag fick äran att öppna konserten med en bunt egenskrivna sånger. Tyvärr kom det så lite folk så att intäkterna bara räckte til her Körbergs gage. Vi andra blev utan.
Våren 1977 vill fritidsgården i Vendelsömalm få ihop pengar till ett läger. Så man ordnade en gala i Vendelsömalmsskolans aula. Jag var där och spelade tillsammans med några ungdomar, blivande Kai Sy Teknon, Som "stjärna" hade man den då realtivt okände Ewert Ljusberg, som gjorde stor succé, främst med låten "25 minuter kvar" från hans första skiva Gnokul.
I mitten på 1980-talet hade jag gruppen Both Sides the Tweed, med Kent, Anci och Annelie. Vi sjöng mest brittiska folklåtar. Ett uppdrag vi hade (utan Anci som då var au pair i England) var att öppna festligheterna när Brandbergens Innecentrum återinvigdes. Den som avslutade musikeftermiddagen var Cornelis Vreeswijk,
1992 bildades Still No Bagpipes. En av de spelningar vi hade några år senare var på insamlingsgala för Hospice Gabriel i Lidköping. Dragplåster var Göran Fristorp.
Så då återstår rätt svar, M A Numminen, som jag aldrig värmt upp publiken för. Men jag skötte ljudet när han sjöng i Brandbergens Föreningsgård någon gång på 1980-talet. Han kritiserade mig för att jag la på för mycket eko på sången.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0