Dagbok från en inställd semester - Del 6 - slutet

Etapp 6 – Dover och hem igen

Allt har en ände och korven har två. Efter fem nätter i Warwick är det dags att påbörja den långa resan hem.

Första övernattning på ett Premier Inn nära hamnen i Dover med målet att ta en av de första färjorna till Calais. Ingen frukost på hotellet, på P&O får man en ordentlig engelsk dylik till ett lågt pris. Annars är Premier Inn-kedjan att rekommendera. Bra moderna rum till rimlig kostnad och nästan alltid intill en pub med bra mat och dryck.

Har man tid över är också Dover värt att besöka. Tyvärr lite slitet i hamnkvarteren. Men på kulen ligger att gammalt slott och i klippan under finns ett antal tunnlar som man får besöka. Det var härifrån engelsmännen ledde försvaret mot Luftwaffe under Andra världskriget. Ett måstebesök för alla som är intresserade av krigshistoria.

Vi övernattar alltid på vägen mellan Calais och Kiel. Jag brukar leta rätt på något prisvärt hotell nära färdvägen ungefär efter två tredjedelar av vägen. Det gäller ju att hinna med ett besök på Citty stormarknad i Kiel innan det är dags att köra ombord på färjan.

Så återstår bara kvällen buffé, en natts god sömn och en sjöfrukost. Så var den semestern över, även om den aldrig påbörjades.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0