President Hotel, London

Har just tillbringar tre nätter på President Hotel och eftersom många i gruppen "Vi som älskar London" ställer frågor om hotell lämnar jag här en beskrivning och ett omdöme. President är ju ett av de hotell som kommer upp först när man söker paketresor med flyg och hotell på på British Airways hemsida och låter priset styra.
 
Sammanfattande omdöme: Ett prisvärt mellanklasshotell, med bra läge, utmärkt frukost och en trevlig bar i bottenplanet. Vi kommer inte att tveka inför at använda det igen. Jag ska testa deras enkelrum vid min resa i september.
 
Beskrivning:
President ligger vid sydöstra hörnet av Russell Square, på bekvämt avstånd från t-banestationen (med direktlinje till Heathrow) och många busslinjer i närheten. Det finns också flera matställen, bland annat den trevliga lokalpuben "Friend at Hand" och "London Pub" i närheten.
Det är ett stort hotell med uppskattningsvis 450-500 rum.
I bottenvåningen finns en restaurang, på morgonen frukostmatsal och på kvällen carvery, samt en trevlig bar/nattklubb. Frukostmatsalen är möblerad i sektioner vilket gör att det känns lugnt även om det är mycket folk. Maten kan hämtas på flera ställen. Vi testade också at äta kvällsmat en kväll. Köttet och fisken var utmärkt, men de kokta grönsakerna och potatisen var inga höjdare. Vi betalade £50 för två personer och trerätters, inklusive en pint öl och ett stort glas vin.
För tidig ankomst och sen avresa går det att lämna bagage vid receptionen. Vid avresa kostar det 50 p per väska att lämna bagage för senare avhämtning.
När vi bokade valde vi continental frukost, men utan extra kostnad fick vi "full English". Det som serveras är toast, croissant, fyra sorters flingor, ost, kall skinka, marmelader, apelsin- och äppeljuice, te/kaffe, bacon, kokt och stekt ägg samt äggröra, hash browns, steka tomathalvor, vita bönor, bacon och smala korvar (de senare något av en besvikelse för mig). Det finns också något som liknar yoghurt (som jag inte provade) och en bärkompott. 
Rummet var hyfsat stort. Utan problem fick vi plats med två resväskor och två handbagage. Vi hade två sängar (cirka 80 cm breda) med rikligt med uddar och bra täcke. I rummet fanns även en fåtöljliknande stol, skrivbord, en rymlig garderob med både fack och gagar, bra sängbelysning, ett sängbord och TV med fler kanaler än man behöver. Vid skrivbordet lättåtkomliga kontakter för att ladda telefoner och datorer. Wifit var gratis och utmärkt med ett snabbt Internet. Rummet har heltäckningsmatta, liksom korridorerna,
Badrummet hade kombinerad bad/dusch, med bra kraft, och tvättställ. Hotellet höll med småflaskor med schampo och duschkräm samt tvål, en uppsättning per person. Ett extra plus för de stora mjuka badlakan som ingick.
Toaletten fanns i ett seprat litet rum som även innehöll en bidé.
Det jag saknade var ett säkerhetsskåp på rummet. Inte heller finns AC, men man kan låna fläkt i receptionen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0