Tisdagsmorgon på hotellet

Kort bonusinlägg.
Numera är TV ett måste på de hotellrum jag bokar. Främsta anledningen heter Breakfast time på BBC1. Ett exemplariskt morgonprogram, med nyheter, sport, väder, både lokalt och nationellt, och så pratar de fantastisk engelska.
De brittiska öarna och duschar är ett speciellt område. Traditionellt badar engelsmän i kar. Minns ett studiebesök på Plymouth Argyles hemmaarena sommaren 1990. Fotbollsungdomarna hyäpnade när vi kom till omklädningsrummen. Inte en dusch. Däremot mängder av badkar. På White Hart Lane (Tottenham) var det ungefär 50-50 med badkar och duschar.
Länge var skämtet att det fanns tre sorters duschar på brittiska hotellrum. De där man kunde ställa in strålens styrka men inte temperaturen, de man kunde göra tvärtom, och så de där varken gick att påverka det ena eller andra.
Numera är det hyfsade duschar överallt, men ofta som på vårt hotell, duschen placerad i badkaret. Helt OK om man inte har problem med knäna. Då krävs det en viss ansträngning för att komma i och ur. Men jag fixade det.
På tal om ont i knän. Det är en fröjd att åka tunnelbana eller buss med käpp. Folk ställert sig genast upp och lämnar sin sittplats åt en. Har man stor väska blir man erbjuden assistans när man kommer till trappor osv. Rekommenderas.
Nu ska vi ut och jaga postkontor för frimärken till alla vykort som är på gång. Vi räknar alltid ut i förväg hur många vi ska skicka och så köper vi alla frimärken på en gång. Tyvärr var vårt vanliga postkontor, det vid Trafalgar Square stängt för ombyggnad, så det blir till att ge sig ut och jaga.
På tal om ombyggnad. Som vanligt är staden full av byggnadsställningar. Med tanke på att romarna grundlade den år 43 e Kr tycker man ju att de borde ha byggt färdigt nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0