Måndagskväll i London

Sitter på hotellrummet och ser Manchester United slå ut Chelsea ur FA-cupen (om resultatet håller sig). Ser tillbaka på en händelserik resedag.
Vi åker för det mesta BA nuförtiden och gillar deras 11.30-flyg från Göteborg. Hinner äta frukost hemma i Mellerud innan vi kör ner till Landvetter, och är i centrala London i lagom tid för att rummet ska vara klart för oss. BA har också bra lunchmackor från Marks & Spencer och gott vin till överkomliga priser. 
Tog Heathrow Express in. Konstaterade att priset när man köper biljett är detsamma på flygplatsen som på nätet, £37 per person för en standard returbiljett.
Den här gången bor vi på Lancaster Gate Hotel, för tredje gången. Jag gillar deras rum. Förutom det vanliga har vi ett bra skrivbord, massor av digitala TV-kanaler, en liten sitthörna med ett soffbord och två fåtöljer, samt sist men inte minns, ett säkerhetsskåp. Att de dessutom har en av Londons bästa hotellfrukostar gör inte saken sämre.
På eftermiddagen hann vi med tre pubar.
Tom Cribb är en av mina favoriter. Ligger på Panton Street, mellan Haymarket och Leicester Square. En liten pub med rofylld atmosfär och öl från Shepherd Neame-bryggeriet i Faversham (Bishops Finger, Spitfire med flera). 
Man kan tycka mycket om Wetherspoon-pubarna, speciellt om deras ägares stöd för Brexit och de stora matsalsliknande lokalerna. Men de har billig mat och mycket bra öl. Vad sägs om £9.65 för lasagne med chips och en rejäl sallad plus en pint Doombar? Monatue Pyke på Chrings Chrosds Roasd, intill Foyles och Denmark Street, är ett av våra regelbundna vattenhål i London. Men de kör med lånta fjädrar. De berättar att de var det sista hemmet för klassiska musikkulbben The Marquee, fast bilderna på väggarna och de grupper som nämns spelade på klubben när den låg på Wardour Street. Och jag undrar vem den Jimmy Hendrix som nämns på en affisch är/var. Kanske en lillebror till Jimi?
Vi hann med lite shopping också. Jag hittade självbiografier av både Graham Nash och Eric Idle på Waterstones vid Piccadilly, och frun en klassisk ungdomsbok om nazismen. Och givetvis ett snabbt besök på Primark vid Tottenham Court Road.
Men tyvärr fick vi uppgifterna om att HMV stängt sina butiker bekräftade. För en som förr bedömde hur lyckad en Londonresa varit efter antaklet skivor och filmer i resväskan på hemvägen är ett närmast en katastrof.
På vägen hem blev det pub nr tre, The Swan på Bayswater Road. De serverar öl från Londonbryggeriet Fullers, som ligger på vägen ut mot Heathrow. Det är mitt favoritbryggeri av de etablerade. En ESB serverad på en pub är en av livets höjdpunkter.
Och nu är matchen nästan slut. Fortfarande 2-0 till ManU.
Fler rapporter kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0