Triviafakta och båttur

Strax efter frukost i morse tittade jag igenom broschyrstället på hotellet. Jag hittade en broschyr om stadsrundturer med buss, den där hop-on-hop-off-typen, där man får guidning i hörlurar. Eftersom vi har goda erfarenheter av dylika från bland annat Oxford och Paris beslöt vi att hänga på. Enda problemet, i Bournemouth går de bara en gång i timmen och nästa var om 15 minuter från piren. Snabbt rusch och vi hann.
Som vanligt får man massor av nyttig information. Visste ni till exempel att den unge Winston Churchill nästa dog i Bournemouth? Ett våghalsigt försök att hoppa från bro till ett träd ledde till tredagars medvetslöshet. Eller att Stevenson skrev Dr Jekyll och Mr Hyde här? Eller att Harry Redknapp äger hus utanför Poole?
Vi hoppade av i Poole, platsen med världens näst största naturliga hamn. Bara Sidney lär vara större. Vi fick en idé och hoppade på en tvåtimmars båttur ut till början på Jurrasic Coast.
Det var en god idé. Vi fick se de stränder där engelska armén övade inför D-day, den ö där det första scoutlägret ägde rum under ledning av Baden-Powell 1907. B-P sitter förresten staty vid kajen i Poole.
Klipporna vid Jurrasic Coast var fantastiska. Vita klippor som stupade hundratals meter ner i havet, och vissa av dem som stora vita raukar i havet. Påminde om The Needles på Isle of Wight. Allt guidat av en kunnig, och humoristisk kapten.
Väl tillbaka besökte vi det som varje engelsk badort med självaktning måste ha, piren. Efter att ha varit i Brighton för ett par år sedan var den en besvikelse. Men parken som ringlar sig upp från havet mot shoppingcentrat är fin.
Imorgon blir det Christchurch.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0