Regn, oursourcing och boktips

Vi förflyttade oss från Isle of Wight till Borunemouth idag. Väl framme förvandlades de mindre regnskurar vi dittillls haft under dagen till ihållande, rikligt regn med hård blåst. Det verkade som vädret ville ta igen en veckas torka och hjälpa de döende gräsmattorna.
Vad gär man i en större stad när det regnar? Jo man shoppar. Och Bournemouth har gott om sådana möjligheter. Jag köpte en biografi över Paul Simon och Tony Robinsons självbiografi, båda inbundna, för sammanlagt £10 på Works och Kickie en väska och en massa smått på Primark plus 3 mascara för priset av 2 på Boots. Enda besvikelsen var HMV. Nog enda gången jag lämnat en av deras affärer utan påse.
En fundering efter besöket på ASDA, och ett tidigare på Tesco. Förr var de stora varuhusens egna cafeterior säkra kort om man ville ha en billig fika med bifogad kaloribomb, eller en enkel engelsk lunch, båda till lågt pris. Nu verkar den tiden vara förbi, Outsourcing är tydligen tidens trend. På Tesco var det Costa som stod för serveringen, på ASDA var cafeterian utbytt mot McDonalds.
Vi avslutade kvällen med öl, mat och vykortsskrivning på The Moon in the Square, en av Bournemouths tre Wetherspoon-pubar. Det finns de som fnyser år W-spoon, och det är sant att de är mer restauranger än gammaldags pubar, men maten är prisvärd och de har alltid en antal real ales på fat. Däremot skiftar priserna. På Isle of Wight var det verkligen billigt, i Bournemouth är det ungefär samma priser som i London.
Det enda nackdelen med W-spoon när man är på semester är att de är noga med att redovisa vad maten innehåller, inklusive energimängden. När jag är ledig och vill njuta av livet några veckor är uppgiften på menyn om att den portion chips (engelsk pommes fr4ites för de oinvigna) som serveras tillsammans med köttet innehåller 597 kcal.
Avslutade "There's Only Two David Beckham" igår kväll. Den som vet det minsta om fotboll MÅSTE läsa den. En av de bästa, mest fängslande och roligaste böcker jag läst på länge. Den finns på svenska också, "Det finns bara två David Beckham". Författaren heter John O'Farrell.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0