Bilkörning och pirater . Englansdagbok del ???

Idag körde vi från Bournemouth till Hastings, men vi tog långa vägen, via M3 och M25. Den trodde vi skulle vara snabbast och enklast. Men det finns en sak man ska komma ihåg när man kör bil i England. Det tar alltid längre tid än man tror eller Google/GPS:n förutspår. Enligt Google skulle det ta 2 h 53 min, men exklusive raster tog det närmare 4 h. Efter sista rasten förutspådde GPS:n ankomsttid 13.47. Vi kom fram strax efter 14.00.
En sak som förundrar mig när jag kör på engfelska motorvägar hur det plötsligt, utan någon synbar orsak, uppstår förtätningar och köbildningar. Jag talar inte om de naturligt uppstår kring stora avfarter, som den från M25 till gatwick, utan de som helt plötsligt uppstår på sträckorna emellan dessa avfarter. I några miles tvingas alla sakta ner till 80 km/tim eller liknande, och sedan, utan att någon kan förklara varför upplöses förtätningen och trafiken rullar på som vanligt i drygt 110 km/tim. Någon som kan förklara?
Vi hann med några timmars promenad i Hastings. Lockelsen är Foyles War, serien som utspelar sig här, men ingenstans nämndes den. Men vi gick längs George i "gamla stan", fylld med småbutiker och pubar. Ganska nära varandra finns hela fem Shepherd Neame-pubar. SN bryggs i samma del av landet och har superba öl som Bishops Finger och Spitfire, och deras julöl finns alltid i stor mängd hemma hos oss i december. Så vem klagar,
Imorgon har Hastings sin Pirate Day, när mängder av folk dyker upp utklädda till pirater och det är en mängd piratevenemang spridda över stan. Redan idag verkade det som om en del hade tjuvstartat. Och hela stan verkar anspela på detta med pirater. En av minigolfbanorna kallas till exempel "Pirates Golf".
Stranden var en besvikelse. Efter de fantastiska sandstränderna i Bournemouth ärt stränder fyllda med småsten ingen höjdare. Det är förresten lika illa i Brighton.
Vi avslutade kvällen på den lokala Wetherspoon-puben, John Logie Baird. Återstår frågan om varför man uppkallar en pub i Hastings efter en skotsk uppfinnare som gjorde sin stora uppfinning, TV, i London.

PS. Slaget i Hastings 1066 ägde INTE rum i Hastings. En riktigare benämning är Slaget vid Hastings. Det ägde rum cirka en mil utanför. Orten heter Battle, troligen namngiven efter slaget och inte tvärtom. English Heritage har gjort slagfältet till ett av Englands bästa besöksmål. Vi var där för några år sedan,

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0