Rubrikernas man

Igår kom Justin Bieber till Sverige. Hyfsat stora rubriker i morgontidningarna. Men ett namn fick en större och fetare rubrik, mitt. Jag är en av dryga dussinet som sökt en rektorstjänst i Mellerud. Och vad skriker en rubrik över en hel sida i TTela ut? Jo, att jag har sökt tjänsten. Ingen av de andra sökande nämns vid namn. Är man kändis eller är man?
Men ärligt talat. Jag hade gärna varit utan den publiciteten. Speciellt eftersom debatten kring artikeln på TTelas webbplats mest handlat om mig och huruvida jag passar för tjänsten eller inte. Glädjande många tycker det förresten.
Idag var jag på intervjuer. En med arbetsgivarparten. Kändes lite underligt att bli intervjuad av folk man känner så väl, varav två jag själv varit chef över och som jag ställt upp som referens för. Sedan var det fackens tur. En stor samling.
Själv är jag emot att man delar upp det på detta sätt. Dels kommer de båda intervjuerna att handla om helt olika frågor, dels ger det den sökande möjlighet att "anpassa" svaren utifrån vem som frågar. Åtminstone det första stämde den här gången. Vi pratade om mycket skilda saker. Däremot försökte jag att inte "anpassa" mig. Det är bättre att vara ärlig och säga vad man verkligen tycker.
Och hur kommer det att gå? Inte en aning. Vet bara att det vore mycket spännande att bli rektor för en 7-9-skola igen. Så håll tummarna är ni snälla.

Kommentarer
Postat av: Bernt

Det vore kul om du fick jobbet! Man skall göra det man brinner för. Jag hoppas de törs anställa dig, det krävs trygghet om man skall bli chef över sin f.d. chef. :)

2013-04-23 @ 22:31:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0