Vernissage

Idag har vi varit på vernissage, eller rättare sagt förvernissage. Som medlemmar i museets vänförening blir man bjuden på sån. Det innebär att i lugn och ro kunna se utställningarna. Den här gången var det Georg Suttners måleri, en härlig broderidam på 80 år och lite Dalslandshistoria. Dessutom goda laxsnittar och gott rödvin, men frun körde hem så hon fick nöja sig med cider. Men vi köpte inget. Det billigaste broderiet kostade 2000 kr, och ingen målning hade mindre än fem siffror på prislappen.

Klaga inte på ungdomen. Tre av eleverna på det lokala högstadiet har fixat praktikplatser (och värdfamiljer att bo i) på Irland. Kanske ett resultat av projektet med irländare och svenskar vi hade för ett par veckor sedan. Häftigt är ordet.

Jag har som resultat av projektet börjat träna tin whistle. Har kommit på att spelmanslåtar från Dalsland går alldeles utmärkt att spela på whistle. Men bara D-dur-låtar. Hittills är repertoaren 5 låtar, två polskor, en polkett, en schottis och en bröllopsmarsch. Är nog dags att hitta en vals också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0