Valkval

Så är den stora dagen här. Dags att välja. Har en hyfsad koll på vad och vem jag ska rösta på i riksdags- och kommunalval, men regionvalet har på något sätt varit väldigt anonymt. Vet inte det minsta om vad respektive parti vill där. Dessutom har de under senaste mandatperioden haft en blocköverskridande allians som styrt, och det gör inte saken lättare på valdagen.
Förresten tycker jag att man ska rösta på just valdagen. Förstår inte riktigt vitsen med att förtidsrösta. Givetvis är det OK att möjligheten finns för dem som ska ut och resa under valdagen, men det kan ju knappast gälla 20 % av det svenska folket. Det handlar ju lite om stämningen, att passera alla vallappsutdelare utanför lokala, hälsa på valförrättarna, träffa bekanta i vallokalen och så. Den stämningen går man ju miste om ifall man springer och lägger sin röst innan det är dags på riktigt.

Ibland är det roligt att gå på slak lina. Ett sätt att göra det är att annonsera ut konserter utan att veta hur de kommer att bli. Vi gjorde en sådan igår, "Musikmöte i Väst".
Under eftermiddagen träffades 16 musiker och sångare, varav två trios, en kvintett och ett antal "löshästar". Många hade aldrig ens sett varandra tidigare, än mindre spelat ihop. På ett par timmar satte vi ihop konserten, dels med framträdande från de olika grupperna (ibland med gästspel från andra), dels tre gemensamma nummer.
Det blev kanonbra. Två timmar i Kulturbruket (inkl paus) med musik från Albanien, Frankrike, Turkiet, Peru, El Salvador och olika delar av Sverige. Tänk er en gammal traditionell dalsländsk dans med inslag av kulning, trumsolo och turkisk sång, så har ni bilden framför er.
Det blev som en upptakt till valdagen. Detta går ni miste om ifall ni röstar på SD. Men å andra sidan, de som tänker rösta på dem var nog inte där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0