Danmark

Vi tog vår årliga familjeresa till Fredrikshavn igår. Tur och retur över dagen, med bil. Det senare av praktiska skäl. Det är skönt att när man handlat öl och annat på utvägen kunna stuva in det i bilen och ha det säkert förvarat på hemresan. Och som vanligt frukostbuffé på ut vägen, och lunchbuffé på vägen hem.

På utvägen var det gott om folk på båten, på vägen hem väldigt glest. Verkade som många som åkte dagtripp skulle stanna en stund på badhotellet och åka hem med någon av de sena båtarna.

Stora plus för (ingen inbördes rangordning):
* Den karibiska buffén som serverades på hemvägen. Laxen var utsökt och kycklingklubborna härligt kryddade. Våra små deltagare smakade också på den friterade bläckfisken. De tog den i tro att det var lökringar, men åt med god aptit även när de fick reda på vad det egentlgen var.
* Trubaduren i baren. Han hade en härlig sarkastisk humor och var riktigt bra på gitarr. Hans engelska däremot lämnade en del att önska.
* De roliga gratiscyklarna turister kan låna i Fredrikshavn.
* Stena Danicas spelautomater. I alla fall för oss gav de tillbaka mer än vi stoppade i.
Minus för:
* Fredrikshavn som shoppingort. Damsgaard är blott en skugga av vad det var. De viner jag hade sett fram emot fanns inte längre, och antalet extraerbjudanden var starkt reducerat. Men deras gratis provsmakning av vin var inte så dumt. Något för Systemet att ta efter.

Och idag har just Melleruds IF tagit poäng för andra gången i årets serie. Tyvärr bara en denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0