Vår och Morsesamband.

Nu är det vår på riktigt. Garageinfarten är bar och igår tittade det första gräset fram. En stor bit runt torkvindan är helt snöfri. Runt om är snön fortfarande halvmeterdjup, men ändå. Vi firade med att hänga ut tvätt för första gången i år. Den torkade nästan.
Vi fick också igång värmepumpen. Vi stängde av den ett tag när det var som kallast. Den orkar inte riktigt med att hålla huset varmt när det är 10-15 minus ute. Sedan fick vi inte igång den p g a isen på den. Men nu är den isen också borta.

Oaqvsett om man gillar eller ogillar kungabröllopet i sommar kan man läsa dagens tidningar med behållning. Den som ogillar läser Jane Magnussons härliga krönika i DNs kulturbilaga, den som gillar SvDs intervju med Ebba von Sydow. Gissa vilken jag läste.
Jag har förresten startat en grupp på Facebook som heter "Vi som redan tröttnat på sommarens kungliga bröllop" (eller något sådant). Vi är redan 153 medlemmar och tar gärna emot fler.

Systembolagets personal måste tro att vi är alkoholister. Vi har varit inne varje fredag ett tag nu och köpt 3-4 flaskor. Igår (ja, det var en lördag) slog vi rekord. 10 flaskor. Men nu är vinstället (som rymmer 24) fullt igen. Nu ska vi bara köpa det där Palazzo Rosso som kommer in på onsdag, fått superlativer överallt och bara kostar 49 kr. Är dessutom importerat av en firma i Simrishamn. Bara det motiverar nästan ett köp.

Såg pilotavsnittet av Lewis på DVD igår. Njöt av referenserna till Morse. Ni som kan er Morse minns att han i sista avsnittet, innan han fick sin sista hjärtattack, satt hos advokaten och upprättade ett testamente. En del av hans kvarlåtenskap skulle gå till musiken. I första Lewisavsnittet spelar en av huvudrollerna upp för ett musikstipendium, The Endevour Prize (gissa vad Morse hette i förnamn), ett nyinrättat sådant grundat på en anonym donation. Bättre än så blir det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0