Skrivande roll

Det var inte med entusiasm frun tog emot beskedet att jag låtit mig väljas till sekreterare i Folkmusik i Väst. Men så är det. Får se vad det leder till. Nu är jag rejält insyltad i vad som händer i regionens spelmansdel.
Men låt mig vara tydlig på en punkt: Regionens uppdrag är bland annat att ta in en massa nya influenser, vilket kan vara bra på ett sätt. Men spelmansförbundens uppgift (och FiV är en paraplyorganisation för de tre spelmansförbunden) är ju i minst lika hög grad att slå vakt om vår regions spelmansmusik. Vem bevarar den annars? Vem ansvarar annars för att allt det som finns upptäcknat fortfarande hålls levande genom att regelbundet spelas och muntligt traderas till nya generationer?
Får se vad som händer på dagens årsmöte för Dalslands Spelmansförbund idag.

Vilken härlig konsert vi hade i Kulturbruket igårkväll för att manifestera Earth Hour. Man ska inte blåsa i egen trumpet (vilken härlig anglicism) men Albans Kapell var suveränt bra. Vi börjar bli riktigt samspelta. Likaså skötte sig Elin och Felicia fint, och fick nog kvällens varmaste applåder. Och det är roligt när medverkande kommer fram och säger "Nästa år måste vi ..." En tradition är skapad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0