Dubbel försening

"Ska de' va' ska de' va' 100 %" sjöng Lotta Engberg en gång. Idag var det så, 100 %. Alla tåg jag åkt med under dagen har varit försenade. Låt vara att jag bara åkt med två, men ändå. 100 % är 100 %.
Imorse kom jag stationen i god tid för 0734-tåget mot Göteborg. I mycket god tid skulle det visa sig. På väg från Karlstad hade tåget kört på två älgar, och det ledde till en rejäl försening. Först 0852 uppenbarade det sig på Melleruds central, vilket så småningom ledde till att vi bommade de två första föredragningarna på Europavecksmötet på Göteborgs stadsbibliotek. Den tredje föredragningen började sent, eftersom den som skulle hålla den suttit fast på ett tåg från Stockholm.
Tåget hem var bara blygsamma 15 minuter sent från Göteborg, och cirka 20 vid ankomsten till MC. Så det förbleknar.

Europaveckskickoffen var en blandad kompott, med vissa höjdare, vissa lågvattenmärken. Till de senare hörde den unge man som pratade om glädjen att jobba i Bryssel, och som väl inte avslutade en enda mening under sina 30 minuter. Jag hade svårt att hålla mig för skratt eftersom han hela tiden talade om vikten av att ungdomar "kommer ut". Jag tror inte han menade den tolkning som först kom upp i mitt huvud.

Stannade kvar en stund i Göteborg efter mötet och gick på McDonalds med sonen och hans flickvän. Trevligt som vanligt att umgås med den yngre generationen. Vi diskuterade bland annat Anna Ankas bidrag till svenska folkets gemenskap. Jagt konstaterar att hon lyft begreppet "dum blondin" till nya oanade höjder.
Vi skrattade också gott åt texten på kartongerna till McDs nya storsatsning, namngivna efter städer i USA. Känn på följande: "Follow in Christopher Columbus' foosteps and experience the great country overseas." Förutom den felaktiva genetivböjningen av Columbus är detta ju en historisk felaktighet som heter duga. Columbus nådde aldrig det amerikanska fastlandet, än mindre det som nu är USA. Om det var målet med McDs kampanj får de uppkalla burgarna efter städer i Västindien istället. Vad sägs om en Port-au-Prince Disaster Burger, med alla ingredienserna huller om buller i en stor hög?
Så ska man nog sitta stadigt på stolen när man smakar på det hela för burgarna har "a taste that will definitely sweep you off your feet". Pinsamt om man försöker äta den stående.

Hittade i alla fall "Mannen från Barnsley" av Dick Harrison på den mycket välförsedda bokrea Bokia hade i ett rum i anslutning till biblioteket. Märkligt med bokutlåning och bokrea i samma hus. Kanske en del i den nya valfriheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0