Planering

Just hemkommen från ett par timmars planering. Vi ska göra en föreställning (som ska ges 2 ggr) i januari 2011 och planeringen har börjat på allvar. Idag gick vi igenom tänkbara uppslag och kläckte nya idéer. Härligt med ett halvdussin kreativa människor samlade runt samma bord. Då behövs inga extra stimulantia, samvaron räcker.
Jag ska inte avslöja något i förväg men Vi som är med överallt-ensemblens återkomst kommer att bli något alldeles extra.

Jag lider med Lagerbäck. Ett idiotiskt infall av en spelare saboterade hela matchen för Nigeria. Ibland undrar man över hur professionella vissa proffs egentligen är.

Blev intresserad av den augsburgska bekännelsen och dess betydelse för lördagens bröllop. Citerar ur Wikipediae:

"Andra paragrafen i 1809 års regeringsform stadgar att hela den kungliga familjen av Sverige måste bekänna sig till den Augsburgska bekännelsen, i annat fall utesluts medlemmarna ur successionsordningen.[1]

I paragraf 1, om Gud, stadgar bekännelsen att man fördömer ”alla kätterier” såsom ”manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentinianerna, arianerna, eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika”.[2] I teorin betyder detta att det svenska statsöverhuvudet enligt lag måste ställa sig mot islam och fördöma denna religion, i praktiken har denna lydelse aldrig haft någon praktisk betydelse"
Ska man ta det på allvar innebär det att Viktoria för att bli drottning måste fördöma islam, och på så sätt visa sig vara helt olämplig för ämbetet. Alternativet är att abdikera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0