Värmebölja

Ja det kändes nästan så. Vi körde från Mellerud i cirka -20. När vi passerade Frändefors var det nere i -26, och när vio nådde Överby bara -13. Vilka växlingar på drygt 5 mil. På vägen hem växlade det ine så mycket, men vi var nere på -15 när vi kom hem.
Jag bara undrar en sak: Vart tog den utlovade växthuseffekten vägen? Det här är hittills den kallaste vinter vi haft sedan 1987, och den snörikaste likaså. Snart får vi nog gå tillbaka till 1940-talet för att hitta jämförelser.
Men oj, vad vacker det var på slätten. Gnistrande snö, snötyngda träd, och så solsken på alltihop.

Gillade Canal + beskrivning av veckans tipskupong: "Lottokupong med inslag av fotboll" Tydligen spelades bara tre av de 13 matcherna. Och den jag såg, Arsenal-Everton, spelade i snöfall. Stackars spelare och domare. Springa runt i kortbyxor i snöfall.

Vi åt lunch på Briggen på Överby. Tycker om deras fantasirika uppläggningar av maten, och deras roliga tallrikar. Vi var sex personer och vi fick maten serverad på fyra olika typer/färger av tallrikar, var och en noga utvald för att passa maten.

Steeleye Spans nya växer med varje lyssning. Hörde den för tredje gången i bilen på väg hem från shoppingen- Perfekt skivlängd för sträckan Överby-Mellerud i icke helt perfekt väglag. På vägen ner hörde vi "The Very Best of Vera Lynn". "White Cliffs of Dover" passade färdvägen bra, även om det nu inte var snö som färgade Doverklipporna vita. Förresten är det inte bara Dover som har dem. De vita klipporna finns bland annat i Dieppe på franska sidan, och vid flera hamnar på den engelska sydkusten. Så det så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0