Värk

Har träningsvärk i både armar och ben. Två dagars intensivt skottande tar ut sin rätt. Inser att jag inte är tonåring längre. Men man får se det positivt. Vem behöver betala för gymkort när den aqllsidiga muskelträningen finns precis utanför dörren.

Var i Göteborg i förrgår och spelade in TV. Ska få vara med i "Vem vet mest". Får dock inte avslöja hur det gick. Alla deltagare fick före inspelningen skriva på kontrakt om detta. Men det var roligt att studera organisationen kring inspelningen, och framför allt hur väl SVT tar hand om sina deltagare.
Vi deltagare lärde också känna varandra (eller några av de andra) och vi hade en hel del roliga diskussioner före och i pauserna. Som det där med rättvisa. I Postkodmiljonären vinner man 10 000 kr efter fyra löjligt lätta flervalsfrågor, med möjlighet till hjälp från publiken och vänner, samt obegränsad betänketid. En av 48 deltagare vinner 10 000 kr i Vem vet mest, efter två hela program, ett otal frågor där man på varje får tänke i 3 sekunder innan man ska svara. Inte konstigt att vi kände oss lite överlägsna de potentiella miljonärerna.
Förresten är frågesport på TV som riktig korsordslösning. Man gör det inte för pengarnas skull, utan för utmaningen.

Läser med stor sorg i hjärtat att Tommy Koverhult, en av Sveriges bästa tenorsaxofonister, har dött. I min relativa ungdom spelade jag mycket med visprästen Lars-Åke Lundberg. Då och då hade han även med andra musiker, och då ofta Tommy K och kontrabassisten Torbjörn Hultkrants. var en underbar upplevelse att få spela med dessa herrar. Det mest njutbara var det avsnitt i gudstjänsten/konserten där de improviserade fritt över en bibeltext. Tänk att sitta mitt emellan, med tenorsaxofonen i ena örat och kontrabasen i den andra, och lyssna på två av Sveriges bästa musiker. Tala om stereoeffekt.
Jag minns särskilt en inspelning i en studie på Sveavägen under tidigt 1970-tal. Vi skulle göra ett kassettband till en sångbok. På några få timmar satte vi med Lars-Åke och en väl repeterad barnkör 17 låtar. Allt gjordes live. Trots att de inte sett noterna i förväg klarade Tommy och Torbjörn det mesta i första tagningen. Det var tider det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0