Upplevelser

Det är många upptagna kvällar just nu. Samtidigt roliga kvällar.

Att repetera med Albans Kapell är alltid en upplevelse. I tisdags jobbade vi med nya låtar, dvs ny för oss, låtarna är ofta hundratals år gamla. Framför allt slet vi med ett par slängpolskor (kan man kalla en sådan från Kumla för fängslande?) och den komplexa rytmiken i dem. För att vi skulle få in det stampade Alban takten, ett tag så hårt att en glas i fruns vitrinskåp rasade och gick sönder. Bara ett billigt IKEA-glas dock, värt att offra för kulturen.
Och när vi körde de sista valserna från Ör tog Alban fram säckpipan. Säöckpipa, fiol, gitarr och kontrabas fyller verkligen ut i ett vardagsrum. Till och mecd frun gillade det, och hon brukar inte gilla spelmansmusik. Men vårt måtto är att vi spelar folkmusik för inte redan frälsta.
Med lite tur kommer ni att kunna höra oss på tre ställen i början av juli. Två är helt klara. 6 juli - Dalslands Center, Håverud och 9 juli Folkfest i Lidköping.

Igår satt jag en stor del av kvällen och plockade in Londonbilder i en PowerPoint-presentation som ska användas på tisdag. Väckte många ljuva minnen. Här kommer två av mina favoritvyer i London:

1. Taket i festsalen i Banqueting House på Whitehall. Salen är en dubbel kub, 16*32*16 meter, byggt av Inigo Jones på 1630-talet. Samme man skapade bl a kyrkan i Covent Garden (den vackraste ladan i London enligt honom själv) och Queens House i Greenwich (också det byggt enligt kub-principen). Målningarna är av Rubens.


Buckingham Palace sett från St James's Park. Borde ha varit sommarbild, men ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0