Inget aprilskämt

Gick nästan på gårdagens aprilskämt i TTela om att Viktoria och Daniel skulle fly stressen i Stockholm och ladda inför bröllopet på Koberg istället. Men uppgiften att Bert Karlsson tränat Daniel i västgötska fick mig att inse sanningen, eller ska vi säga lögnen.
Däremot var uppgiften om utförsäljning av ett stort boklager (ca 20 000 titlar) till vrakpriser inget aprilskämt. Jag besökte försäljning och gick därifrån med tre stycken fina volymer (Dan Andersson, Birger Sjöberg och en om Gallipolifiaskot under första världskriget, händelsen det refereras till i sången "The Band Played Waltzing Matilda) för 20 kr styck. På ett antikvariat i Stockholm hade de säkert kostat tresiffrigt var och en.
Och mitt förslag till aprilskämt för kommunens hemsida publicerades aldrig. Den som skulle godkänna eventuell publicering var ledig. Så ni får det här istället: "De ansvariga för festivalen KAOS i sommar vill få fler äldre att besöka festivalområdet, för att på så sätt förebygga problem. Därför har man beslutat att skapa en fjärde scen. På denna ska det mest spelas visor och dragspelsmusik, uppblandat med lättare klassiska stycken. De som vill uppträda på denna scen inbjuds till audition på Kulturbruket idag torsdag kl 1745." Men å andra sidan publicerades inte det andra föreslagna skämtet heller. Det ansågs kunna röra up känslor för mycket.

Vi hade en hektiskt kväll igår. Jag var på invigning av Dalslands Sarbank Arena. Det är den nya konstgräsplanen i Mellerud. Ordet Arena låter lite skrytsamt med tanke på att det enda läktarliknande är staket längs långsidorna och en långsmal kulle bakom varje staket.
Frun var kyrkvärd på skärtorsdagsgudstjänsten i Kyrkan Hus (f d församlingshemmet). Och så dök son med flickvän upp vid 2030. Det märktes att alla skulle hem för påsk. Så många väntande bilar har jag aldrig tidigare sett vid Melleruds station.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0