Inga idoler

Har just haft besök av sotaren. Dags att leja en plåtskagare för att fixa till skortstenen. Hur ska man veta att den börjar rosta på toppen om man själv aldrig vågar sig upp på taket? Inte visste jag heller att det finns isolering i röret. Man lär så länge man lever.

Så startar Idol igen. Mitt intresse är inte ens måttligt. I tidningar och annat påpekas att man måste vara allsidig för att vinna. I SvD säger en i juryn att varken Madonna eller Håkan Hellström skulle haft en chans, vilket är tillräckligt skäl för mig att hålla mig borta. När jag söker efter artister att lyssna till letar jag inte efter sådana som kan göra allt alla andra också kan. Jag söker efter sådana som gör något ingen annan gör.

Börjar bli rastlös av all sjukskrivning. Klarar nog inte av sysslolösheten län ge till. Har i alla fall börjat spela lite på dagarna. Försökte få till ett snyggt intro till "My Love Is Like a Red Red Rose" av Robert Burns. Tricket är att spela melodin på bassträngarna och lägga ackorden på toppen, inte tvärtom som jag brukar. Även mandolinen har åkt ner från veckan, för att känna lite på alla hornpipes, jigs och så vidare i "Hardcore English" en bok jag fick av George Hinchcliffe i höstas.

Ibland undrar man hur folk tänker, eller om de inte gör det alls. Hörde Lili&Sussies nya låt på radion i morse. Tyvärr lyssnade jag på texten. Vilken smörja. Verkar som någon fått ett nytt engelskt rimlexikon och plockat ihop en massa ord utan att tänka på att de ska passa ihop och bli någotsånär meningsbildande. Lyssna själva och få er ert gott skratt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0