Fredag

Helgen på ingång, men när man är sjukskriven spelar det ingen större roll om det är vardag eller helg. Räknar dock med att detta är sista arbetsdagen jag är hemma. Gick två promenader igår och det kändes bra. Ska dessutom göra ett kort besök på jobbet i förmiddag. (Återinskolning.) Ska också försöka samla krafter till lite gräsklippning lördag/söndag. Måste desvärre byta olja i gräsklipparen först, och har en liten mental spärr mot sådana aktiviteter.

Kvällen blir en höjdare. Jessica (länge sedan jag nämnde henne, men ni vet vilken Jessica jag menar) är med i Diggiloo, en av ljuspunkterna i det annars så kompakta TV-mörkret. Lite skamligt när det mest sevärda som på dagarna visas är Tillbaka till Aidensfield-avsnitt från långt tillbaka och repriser på Fredrik Lindströms dialektserie. Den senare är dock en riktig höjdare, där varje program är värt att ses flera gånger. Roligt och kunskapsrikt på en gång, och massor av härliga paralleller som dras. Mer sådant.

Efter att ha läst morgonens TTela konstaterar jag att det är tur för de ledande politikerna i Vänersborg att det inte är val i år. Uppgifterna om att en byggentreprenör redan för två år sedan skulle beräknat bygget av ishallen till 230 miljoner är mycket graverande. Det är när sådana uppgifter kommer i ljuset som politikerföraktet gror, ett förakt som drabbar även de politiker som tar detta med kommunens ekonomi på allvar. Allt snack om att en satsning vars kostnader skenar inte ska drabba andra områden i kommunen är ju rent nys. Varje kommun har ett bankkonto, och höjda utgifter inom ett område genererar direkt sparkrav inom andra. Tur att man inte bor eller jobbar i Vänersborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0