Mer Göteborg

Solen skiner, men molnen tornar olycksbådande upp sig på horisonten. Är på stationen i väntan på att Nordstans butiker ska öppna. Kanske tar ett varv bort till Musikbörsen också.

Konstaterade i natt att det är bra att sonen skaffat gästsäng. Klart sovvänligare än soffan hans.

Ingen är väl överraskad om jag säger att jag gillade Fairport igårkväll. I en mer akustisk version (skillnaden är storleken på Gerrys trumset) körde de en god blandning av gammalt och nytt. Inga direkta överraskningar, men det är alltid kul att höra vilka låtar de väljer. Nya "Festival Bell" (hur många andra rockband har en kyrkklocka uppkallad efter sig?) och så hade de kopplat inhop John Gaugie med Bowman's Retreat. Det funkade. Och så var inledningen till Matty Groves ny. Hur många gånger kan man hitta nya varianter av den?
Roligast var Simons konstaterande att män visst har simultankapacitet, och att det är bevisad att de kan göra två saker samtidigt. Den kan t ex dö medan de sover!
Hade samtal med hela gänget i pausen och efteråt. Dave Pegg var säker på att läkarrådet om ett glas rödvin skulle tolkas som att det är OK att dricka upp till en flaska om dagen och Ric förordade ett vegetariskt leverna för att rädda hjärtat. Men det var väl inte helt oväntat från honom.
Men Brew House är inget bra musikställe för dem i min ålder (och jag var väl runt medelåldern igår). Det finns bättre sätt att lyssna på musik för en som samlat oerhört mycket ungdom än att stå på ett hårt betonggolv, utan möjlighet att sitta ens förrän stund, i cirka 4 timmar. Och akustiken lämnade en del att önska. 65 kr för en flaska pale ale är också i häftigaste laget. (Men den ölen var god, vilket inte kan sägas med entusiasm om den Sofiero i plastglas som kostade 50 kr.)
Flera ur publiken kom fram att sa att "det är mycket roligare att se Fairport i Mellerud". Håller med.

Hittade också ett par bra hösthandskar på Dressman av alla ställen. 99 kr är ett pris jag gillar! Men 10-årsalmanackorna är dyrare här än i Mellerud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0