Fotboll och sådant

Kvällsmaten uppäten. Nytt om skola utskickat till abonnenterna. All tvätt utom dukarna struken. Lite blogg och Facebook och sedan äntligen lite helglunk. På TV:n ljuder programmet om Dansbandskampen. Men det beror mest på att ingen varit i närheten av fjärrkontrollen sedan Rapport och lokalnyheterna slutade.

Såg andra halvlek av Vasalund-Åtvidaberg när jag strök tvätt. Inte mycket till fotboll. Precis så nervöst som man väntar sig av en match som gäller så mycket för båda lagen. Lite symptomatiskt att det var topplaget som avgjorde i 91:a minuten. Det finns ett skäl till att ÅFF slåss i toppen med Vasalund kämpar för att hänga kvar. Och grattis till ÅFF som nu kommer tillbaka till Allsvenskan efter många år.
Det är faktiskt lite lillebror härskar i fotbollen i år. Storebror IFK Norrköping håller sig kvar i Superettan. Lillebror ÅFF går upp. I Göteborg klarar sig lillebror Häcken kvar med glans, medan en av storebröderna, Örgryte, lever riskabelt. I kungliga huvudstaden har lillebror Brommapojkarna klarat kontraktet med två av tre storebröder (Hammarby och Djurgården) just nu ligger på nedflyttningsplats. Upp och nervända värden. Men man kan ju minnas att både Westermalm och Billingefors en gång i tiden tillhörde fotbollseliten. Det gör de knappast längre.

Så har nedräkningen inför gitarrfestivalen börjat på allvar. Dagens städning har mest handlat om att förbereda gästrummen för de gitarrister som ska bo där över helgen, och vi har diskuterat vad vi ska bjuda den besökande på för middag på torsdag. Huset börjar bli vant vid stjärnor, efter besök av sådana som Bob Fox, Tom Paley och Ukulele Orchestra of Great Britain.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0