Fairport, positivism och tidningssvep

Steve Gibbons har humor. För ett antal år sedan gav han ut en skiva betitlad "Maintaining Radio Silence". fairport Convention skulle kunna göra något liknande, men alludera på tidningar. "Sällan har så många skrivit så lite om en så bra konsert" skulle man kunna säga. Inte ett ord i någon tidning jag har läst de senaste dagarna, vare sig före eller efter konserten. Men alla är väl upptagna med att skildra svenskamerikaner som försöker bekräfta myten om blondiners dumhet och framgångstörstande ynglingar i TV4.

Positiva nyheter:
* Trötta som bara dem släpade vi oss igårkväll iväg till förvernissagen på Dalslands Konstmuseum och hade hur trevligt som helst. Bra presentationer av konsten, många bekanta och goda snittar. Men det blev dyrt. Ett utställande par i konstverksbranschen hade gjort några ljuvliga stämningslampor i trä. Hänger snart i fönster i Mellerud.
* Martin Simpsons nya CD "True Stories" dök efter lång väntan upp i brevlådan igår. Har redan hunnit till spår 3. De fyra senaste skivorna har varit superba, särskilt "Bramble Briar" och "Prodigal Son", som tillhör höjdpunkterna i vår stora skivsamling, så förväntningarna är skyhöga.

Några kommentarer till dagens tidningar:
* Alla verkar ha bommat den uppenbara rubriken: "Munther vinnare i Lilla Melodifestivalen".
* Jag blev orolig av en ingress i DN. Om man sms-ar ökar risken för en krock med 23 %. Och jag som sms-ar så mycket, hela Göteborgsvistelsen åkte jag t ex på sms-biljetter. Läste hela artikeln och blev lugnad. Det gäller bara om man sms-ar samtidigt som man kör bil. Men så dum är väl ingen?
* Myndigheterna har tydligen hittat ett nytt sätt att spara. Genom att fördröja influensavaccinet kommer en stor andel av befolkningen att ha haft sjukdomen när det är dags för sprutor, och på så sätt går det färre doser. Smart.

Vill bara säga att spår nr 4 på Martin Simpsons nya är helt ljuvligt. "Home again" lär så småningom dyka upp i min repertoar. Javisst. Män har simultankapacitet och kan göra flera saker samtidigt. Simon Nicol hävdade i torsdags kväll att det finns bevis för detta. "There are reports of men dying in their sleep."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0