Nyttig lärdom

Har spenderat hela dagen på en kulturkonferens i Göteborg. Fortfarande imponerad av Erik Blix och hans sätt att hantera rollen som moderator. Tala om proffs.
Som vanligt var vissa inslag, som Lars Nordströms (ordförande i Västra Götalandsregionens kulturnämnd) två inlägg och killen från 365 saker. Annar var uselt, som arkitekten som talade i 40 minuter utan att komma till saken och visade bilder vars samband med det som sades var mycket luddigt.
Och en onödig redogörelse för hur kulturnämnden i regionen ska ta fram en miljöpolicy. Man riktigt märkte hur någon hade tänkt att "vi måste få in ett miljöperspektiv också". Tänk er, policyn ska faktiskt innehålla mål, åtgärder för hur man ska nå dessa mål och hur man ska följa upp det hela. Wow! Grymt impad! (Obs! Ironi maximale.)
Men en sak lärde jag mig. I en österrikisk forskningsstudie hade de jämfört klimatpåverkan om man dricker en öl alternativt att man går på en operaföreställning. Det förra är att föredra om man vill skona miljön. Så när jag på fredag tar en öl istället för att besöka Göteborgsoperan är det inte för att jag är okulturell, det är för att jag vill skona miljön.

Förresten. Okulturell är jag knappast. Nästan tre timmars rep hemma hos Alban igårkväll. Och jag gjorde min debut som DADGAD-gitarrist. Det lät häftigt om den stämningen, speciellt på Hallingmedleyt vi asvlutade kvällen med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0