Mediasummering

Missade i morse, skrev men tryckte på fel knapp. Kommer nu istället.

DN ger ytterligare ett bevis för att mannen är det förtryckta könet. Av de 20 400 personer som skadades under gör-det-själv-aktiviteter var 17 700 män. Kan det uttryckas tydligare. Män hetsas av sina fruar/sambos/särbos att tapetsera (man kan skära sig på kniven), snickra (hammare på tår är illa illa illa), måla (utslag och andra besvär av färg och borttagningsmedel), klättra på stegar (uj, uj, uj) och så vidare. Och man vill ju visa sig vara en riktig karl! Och så går det som det går. Men vems var felet? Förtryck är ordet.

Kom sedan inte och hänvisa till SvDs artikel om att de flesta som bryter ben är kvinnor. Orsaken är att kvinnor faller oftare och orsaken till det är lättdiagnostiserad. Se bara på klackarna! Om kvinnor hade varit nöjda med sin längd och inte försökt höja sig över mängden genom att gå på tå hade detta inte hänt. Inget tecken på ett utsatt kön, bara ett tecken på högmod (som bekant går före fall).

Alla tidningar har annonser om skyltsöndagen om två dagar. Med fruns hjälp har jag kommit fram till att detta måste vara en kampanj för att få oss att uppmärksamma Vägverkets nya hastighetsgränser, eller?

Dagens roligaste var DNs (eller var det SvD) tilltag att låta utskällda rockgruppen (som inte heller jag gillar, kasta inget på mig) recensera sina recensenter och betygsätta dem. Gruppen är oväntat generös i sin utdelning av poäng. Recensenterna får bättre betyg än gruppen.

Dagens "Hur-tänkte-du-då"-pris går till deltagaren i Radio Västs juniorfrågesport som på frågan om på vilken halva av jordklotet som innehåller flest pingviner svarade "den vänstra".
På tal om Radio Väst: Har inte Framåt Fredags bästföredatum gått ut för länge sedan. Engelsmännen talar om att "overstay one's welcome".

Och sedan kan man undra över hur Pter LeMarc har det med logiken. Hans senaste samlingsplatta snurrar i bilen och ena stundern konstaterar han att "Det finns inga mirakel", för att några låtar senare uppmana den han sjunger till att "Vänta dig mirakel". Ska hon vänta på något som inte finns? Kanske LeMarc har förläst sig på Kafka och Beckett.

Den enda som verkar tycka om den nya Stieg Larsson-filmen är så vitt jag hört och läst recensenten på P1:s Kulturnytt. Han fann den "vilsam". Kanske något för folk med sömnproblem. TT Spektras recension (från TTela och NWT) har dagens bästa rubrik: "Män som talar om kvinnor".

Håll nu tummarna för att jag trycker på rätt knapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0