Allsång och Thaimat

Vi träffade igårkväll för första gången "kören" till Barnens Allsångskväll på Kanalyran. 11 sångglada barn i åldern 5-9 år dök. Och oj vad de sjöng. De lät som 22, utan att bli skrikiga. Det var en häftig upplevelse att sitta med och spela bas till.

Hemkommen vid 1930-tiden var all eventuell matlagningskraft borta. Så vi åkte upp till Thairestaurangen, med det uppfinningsrika namnet Thairestaurangen, istället. Tänk att en liten ort som Mellerud kan ha ett Thaimatställe som slår det mesta i storstäderna. Och inte så dyrt. 285 kr för två personer, varav den ena (inte jag) åt både för- och varmrätt.
Men efterrätten blev att dela en chokladkaka framför TV:n och TV4 Komedis repris på The Vicar of Dibley, en av de bästa komedier engelsmännen skapat. Men som de flesta andra riktigt bra komedier (som Fawlty Towers, Thin Blue Line och några till) så gick den inte evighet. Med alla Christmas Specials rör det sig om totalt dryga dussinet avsnitt.

Grisdebatten fortsätter. Idag slår man larm om transporterna av grisar till Tyskland. Enligt uppgift exporterar Sverige cirka 700000 grisar varje år och de flesta av dem till Tyskland, och enligt samma uppgiftslämnare lider grisarna ibland under transporten. Undrar om man räknat in alla fyllesvin på Kilfärjan? Men de verkar ju inte lida nämvärt, och om de gör det är lidandet självvalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0