Viktminskning

Vi var och såg Grottmannen igår. Vilken härlig föreställning, och vilken skådespelare. hanterade galant två stora kriser, dels när han glömde texten (hans: "Har du sett den här pjäsen förut? Kan du nästa replik? Nähä, då är vi två ..." var obetalbar) och dels när larmet började pipa klockan 2200 (det finns en anledning till att man normalt börjar kl 1900 på Kulturbruket), och scenen på slutet när han demonstrerade hur kvinnans simultanförmåga kan ruinera ett samlag var obetalbar. Gå coh se den om ni inte har gjort det redan.
Och som jag alltid brukar hävda: Gränsen mellan simultanförmåga och virrighet är hårfin.

Ett råd till dem som ska ta körkort (utifrån en händelse igår): Krocka inte under uppkörningen. Det är svårt att slutföra den med en kvaddad framvagn.
Ett råd till dem som tänker bli påkörda i en korsning utan att det är deras eget fel: Gör det gärna under en uppkörning. En trafikinspektör har mycket hög trovärdighet som vittne i polisförhör.

Fick reklam med posten igår. Det jag först så var den nya prislistan från en av våra pizzerior, full med pizzor med olika fyllningar och kebab med pommes frites. Inuti låg ytterligare ett reklamblad, för en hälsoshop. Tala om dubelt budskap. Och inte nog med det, hälsoshopen ska ha öppet hus, 1 april! Skämt? Vem vet.
För ett antal år sedan, när jag skulle banta förra gången, fick vi tag på Viktväktarnas poängtabell, och vi fösökte leva efter den. I korthet gick den ut på att en kvinna skulle sätta i sig exakt 20 poäng om dagen, en man 22. Och motionerade man regelbundet fick man plussa på 2 poäng var, men det gjorde ju inte vi.
En ordentlig pizza med allt på motsvarar 33 poäng, dvs 1,5 dags förbrukning för en man. Så en pizza var 36:e timme och i övrigt vatten och nollpoängade grönskaer och frukter (vilket bl a utesluter majs, ärtor, bananer och avocados) är en tänkbar bantningsdiet.
Jag uppfann snabbt, men praktiserade aldrig, vodkadieten. 3 cl vodka motsvarar enligt tabellen 1 poäng. Så om jag som man håler mig till de nollade frukterna och grönsakerna kan jag med gott bantningssamvete, men kanske dåligt annat samvete, dricka 66 cl vodka om dagen. Blir dock ganska dyrt i längden, fast å andra sidan lär man ju inte köra bil under bantningsperioden så man tjänar in lite på minskad bensinförbrukning.
De 66 centilitrarna vodka skulle kunna bytas ut mot 3 liter öl, som då också säkrar B-vitamintillförseln.
Bob Fox sa en gång att han prövat Guinessdieten. "You substitute each meal for 6 pints of Guinness. It was very effective, I lost 14 days."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0