Pressklipp

Om man är ironiskt lagd är det alltid roligt att läsa tidningarna på morgonen. Det går att hitta små pärlor överallt.

Ta TTela till exempel. De verkar vara hopplöst efter sin tid. Idag har de en hel massa sidor om studentexamen. Vet de inte om att studentexamen avskaffades 1968?
Det var om studentfirandet som John Steinberg i en av sina senaste böcker skrev att han inte fattar vitsen med att man firar att man gjort något man inte har gjort. Han syftade då också på det faktum att drygt en fjärdedel av dem som sätter på sig mössan och skrålar om att de tagit den examen som avskaffades för 41 år sedan på den tiden examen fanns skulle smugit ut bakvägen eftersom de inte har lyckats knåpa ihop till ett komplett gymnasiebetyg. Vi ses på KomVux i höst stod på en del skyltar när mössbeklädda ungdomar drog runt i Skara för ett tiotal år sedan.

Eller vad sägs om den stackars 27-åring som intervjuas i en av Stockholmstidningarna och verkar vara gravt alkoholiserad. I presentationsrutan svarar hon på frågan dricker: "Öl, vin och sprit" Inget mer? Stackars omgivning. Och hur klarar hon av att sköta jobbet?
Kanske en blivande Kommisarie Morse. Såg andra avsnittet med honom på DVD igår kväll. Det var där han myntade Morse's Law. "There is always time for one more pint."
(Hostan - Vokalkvartetten 1-0. Hoppas hostan låter sig besegras när det är dags för Frifot nästa fredag.)

Så ska Göteborg verkligen göra skäl för sitt smeknamn Lilla London. Precis som stora London ska de få ett Pariserhjul som man kan åka för att beundra utsikten. Och precis som i stora staden ska detstå på södra sidan av det vatten som delar staden, i Göteborgs fall vid Operan.
Men eftersom Göteborg är Lilla London blir det bara 60 meter i diameter, mot stora Londons 135. Och det ska bara ta 15 minuter att åka runt, mot 30 i stora London.
Nåja, alltid något. Men kommer inte ala höga kullar i Göteborg att skymma utsikten en del?

Och så kommer förklaringen till att SAAB kunnat överleva så länge, trots att bilarna är dra. 65 % av försäljningen har gått till företag som tjänstebilar. Precis samma orsak som gör att hotellrum i Stockholm är så dyra. Det är inte privatpersoner som betalar, och man är aldrig lika försiktig med andras pengar som med egna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0