Back in Mellerud (och lite girighet)

Efter ha studerat vår huvudstad på plats anser jag att Robban Broberg får byta ut texten till sin vackra Stockholmssång till "Latte, stan är full av latte".

Vänerns rykte som snökanon är inte oförtjsänt. Varit hemma drygt nio timmar och skottat snå två gånger. (Och fru n skottade innan jag kom hem.)

Idag är dagen F, som i Folkmusik och Frifot. Den enda smolken i bägaren är att jag genom konserten måste avstå från att titta på Jessica A när hon är med i Så ska det låta. Men programmet är ju inspelat och lär gå i repris ett par gånger, medan Frifot är live och inte kommer att gå i repris. Valet är inte så svårt. Sorry Jessica!

Imorgon är det melodifestivalsfinal. Gå med i min kampanj för att säkra segern För Caroline af Ugglas, framför allt för hennes mod att strunta i dansare/gymnaster, Carolafläktar, bakgrundssångare som viftar med sjalar och allt annat trams man kan kan använda för att dölja att man har en usel låt, och som då och då döljer det faktum att låten är riktigt hyfsad. Det är faktiskt en melodifestival, inte en uppvisning i tjusigaste dans och dekor. Ska vi synas i Moskva ska det vara med något som bryter av, och det gör CoU.

Så kan jag inte låta bli att citera SvDs kommentar till Annika Falkenlands löneförhöjning, från 7 till 9 miljoner per år. Hon får alltså ofattbara 750 000 kr i månaden, motsvarande vad tre relativt unga lärare tillsammans har i årslön. Har girigheten inga gränser? Hoppas alla som har sina pengar i SEB tänker om och byter bank.
Nåväl SvD skriver att Falkengren "måste vara ett akutfall för bankens privatekonom. En person som inte går runt på 7 miljoner om året har inget särskilt bra ekonomiskt sinnelag. Frånvara av ett sådant sinnelag är ingen merit för chefen på en storbank. Det bristande omdöme som visats i lönefrågan av hennes och styrelsen ... får en att betvivla kompetensen i övriga frågor." Kunde inte formulerat det bättre själv.
Bojkotta SEB!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0