Förvirring

Har just varit på 70 minuter workshop om den nya strandskyddslagen. Gick dit i tron att jag kunde den bra, men ... Får nog läsa en gång till. Det är lite som sekretesslagen, de enda som inte har problem med den är de som inte läst eller försökt tillämpa den.

Konstaterar att om vi hade haft byggnadsnämnder, strandskyddsbestämmelser och lobbygrupper så hade vi nog inte haft någon huvudstad. Hade någon idag kommit med förslag om att uppföra en storstad i ett sjö- och öområde hade man knappast ens fått till en översiktplan. Stora delar av Stockholm ligger faktiskt inom strandskyddat område (dvs 100 meter från strandlinjen). Kan ni tänka er Stadshuset flyttat 100 meter inåt land? Nationalmuseum? Gröna Lund?

Åt hotellfrukost imorse. Det bästa med hotellfrukostar är inte att man slipper laga dem själv, det är faten med exotiska frukter. Fick i mig både honungsmelon, kiwi och ananas. Namnam.

Tillbringade en stund på Cityterminalen i väntan på bussen. Konstaterade att Pressbyrån där har ett enormt utbud av lokaltidningar. Dock inte TTela. Varför denna diskriminering?
Och så tar de på Cityterminalen 10 kr för att få på toaletten. 10 kr! Man måste vara rejält nödig om det ska löna sig.

På vägen ut till Sånga Säby fick vi guidning, men om fel saker. Den som guidade oss var någon slags naturgeolog, så vi fick allt om moräner, stenbumlingar och förkastningar. Jag var mer intresserade av de byggnader vi passerade (som Drottningsholms slott och mausoleet på den Wallenbergska begravningsplatsen). Men sånt är livet.
Kort paus före middagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0