För kort och nostalgi

Jag måste nog satsa på att bli längre. Inte nog med att jag är cirka 20 cm för kort för min vikt, nu läser jag i pressen att längre män för högre lön. Att vara 10 cm längre ger i genomsnitt 6 % mer i lön. Dags att ta krafttag. Men är det någon som vet hur man gör? På medeltiden hade de ju sträckbänkar, men vad jag förstår togs de ur bruk för flera hundra år sedan. Man kanske kan hänga i armarna i dörrkarmen (men den är för låg, så jag får dra upp knäna), eller äta spaghetti på längden. Några andra tips?

Vi hade nostalgikväll igår. I brist på bra TV-program (57 channels and nothing on) såg vi DVD istället.
Vi inledde med en svartvit filmklassiker från 1950-talet. För 50-60 år sedan gjorde Ealing Studios en rad bra komedier, som "Mannen i den vita kostymen", "Ladykillers" och "Jag stal en miljon". Vi såg en av de verkliga topparna, "Massor av whisky" ("Whisky Galore" i originaltitel), en underbar liten sak. Inte gapflabbshumor utan ett lågmält tilltal med mängder av små detaljer att upptäcka när man ser om den, och en rad utmejlsade biroller. Se dem om ni inte redan har gjort det.

Sedan såg vi en nyutkommen video med ett reportage från Hoola Bandoolas återföreningsturné 1996. Lika mycket intervjuer som musik. Förutom det sköna att få höra låtarna igen så kan man njuta av Mikael Wiehes skarpa analyser. Hans beskrivning av vad som skiljer 25-åringar i början på 1970-talet och drygt 20 år senare är på pricken. Måste leta fram skivorna. Kanske dags för ett tributeband?

Och så läste jag att någon ska göra en film om Pirate Bay-rättegången. Undrar om den komer att göras tillgänglig för gratis nedladdning?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0