Filmturism

Var på en spännande dag om filmturism i Göteborg igår. Ni vet det där att man uppsöker en plats för att en film eller TV-serie man gillar spelades in där. Det är ett växande fenomen.
Det var också lite av återseendets glädje. Ett av föredragen hölls av en australiensisk professor i ämnet. Hon visade bilder från en massa olika platser, och en av de platser som återkom var Gothland i nordöstra Yorkshire, där Heartbeat (Tillbaka till Aidensfield) spelas in. Yes! Vi har varit där!
På nätet fins en massa information om "movie locations". Bland annat har jag hittat en härlig interaktiv karta om filminspelningsplatser i centrala London. Kolla själva på www.movielondon.net. Kolla gärna själva.Och i Ystad kan man köpa underlägg till matbordet med bilder på platserna som figurerar i Wallanderböckerna. Kanske dags att översätta dessa till engelska nu när Kenneth Branagh gör succe i landet på andra sidan Nordsjön med sina Wallanderfilmer.


Kommentarer
Postat av: ullabritt

Ska faktiskt filmturista lite också i sommar, i Yorkshire. Min man har fått för sig att han måste se var Emmerdale Farm spelas in, och då får jag åka med på köpet, trots att jag inte sett ett helt avsnitt över huvud taget. Men, å andra sidan, han har ju sett alla som sänts, så det jämnar ju ut det lite.

Ha en bra torsdag

2009-03-19 @ 06:56:47
Postat av: Lasse

På turistinformationen i den härliga lilla staden Whitby har de en karta som visar inspelningsplatserna alla filmer och TV-serier som spelats in i området, inklusive Emmerdal Farm (kanske Jämmerdalsbondgården i svensk översättning).

2009-03-19 @ 12:51:06
Postat av: Ullabritt

Whitby? Som i The Whitby Tailor?

Ullabritt

2009-03-23 @ 20:45:15
Postat av: Ullabritt

Whitby? Som i The Whitby Tailor?



Ullabritt

2009-03-23 @ 20:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0