Sommar igen

Igår kändes att sommaren nästan är här på riktigt. Vi fick klar altanen och grillade där för första gången i år, jag fick ner de där vinbärsbuskarna som ska markera tomtgränsen och som jag köpte för dryga veckan sedan, de sista staketstolparna åkte upp och frun ställde ut alla inneblommor på sommarbete.

Vi var på invigning av Gunnars Bydgemuseum i Bolstad, en härlig samling av gamla saker. Vad sägs om en skrivmaskin med separata tangenter för små och stora bokstäver? En likvagn avsedd att dras av hästar? En potatiskvarn? Med mera. Stort tack till alla entusiaster som skapat detta, och framför allt till Gunnar Josefsson som under sin livstid samlade på sig föremålen.

Och så fick Mellerud stryk igen. Tyvärr börjar det lukta division III. Två vårmatcher kvar mot andra bottenkollegor. Sex poäng är nödvändiga. Det börjar bli som vitsen om Derby County när de med buller och bång åkte ur Premier League för några år sedan, och av lokalbefolkningen döptes om till Derby County Nil.
Två fiskare står vid ett vattendrag i Derbyshire och väntar på napp. Den ena tittar på klockan och säger:
- Så har Derby County förlorat igen.
- Hur vet du det? frågar den andre.
- Tja, det är ungefär två timmar sedan avspark.

Men i norra Stockholm händer det saker enligt tidningarna.
- SvD rapporterar att Sollentuna ska införa Euro som valuta. Innebär det att man måste växla vid kommungränsen?
- DN skriver om en ny konsthall på gång i Sundbyberg. Den ska ligga i Marabouparken. Sedan blir reportaget mycket lovande. Det hävdar att Marabouparken skapades av choklad. Men alla förhoppningar kommer snabt på skam. Det är vinsten från chokladtillverkningen som lagt grunden, inte chokladen i sig. Och jag som redan var på väg att kolla almanackan för att boka in ett smakfullt besök.

Kommentarer
Postat av: MiMå

Pappa. glöm inte att besöka min blogg;)

2009-06-15 @ 11:53:24
URL: http://www.mikke.tk

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0