Solen tar

Vad är det egentligen som är så bra med heta soliga sommardagar? Att man måste dricka hela tiden, men mest bara vanligt vatten? Att man inte kan ha normala kläder på sig utan att svettas floder? Att man inte inte orkar göra något åt den trädgård som verkligen behöver göras något åt? Att man måste hälla ut kubikmetervis med vatten på samma åtgärdskrävande trädgård? Att man blir trött och dåsig? Att man måste springa mellan altanen och köket hela tiden för att så snabbt som möjligt ställa in all mat i kylskåpet så den inte ska skadas av värmen?
Någon som har ett vettigt svar på varför vi är sådana soldyrkare?

Läste i DN idag att man hittat en flöjt som är över 30 000 år gammal. Ett bevis på att musiken funnits längre än civilisationen. Däremot är man osäker på hur och varför musiken uppstod. Var det för dess koppling till sex, dess betydelse för vårt sociala liv eller dök den bara upp? Svaret är: Ja!
En bekant brukar alltid rekommendera musik som ett sätt att undvika konflikter. "Den som spelar slåss inte", är hans devis. Men han har glömt bort hur Stephen Stills och Neil Young pucklade på varandra bakom scenen när David Crosby och Graham Nash gjorde sina solonummer. Men det är klar, Neil och Stephen spelade ju inte just då.

Pete Doherty fick minst sagt ljumma recensioner för sina framträdanden i Borlänge på Peace & Love. Någon som är förvånad? Killen är i de breda kretsarna mer känd för sitt missbruk än för sin musik. Får en att fundera varför det i första hand är rockmusiker med missbruksproblem som omhuldas av kritikerna (tills dess missbruket gör dem oförmögna att leverera, som Dohertys senaste framträdande).
Är det vår längtan till det farliga och spännande som lockar? Samma längtan som får oss att sätta oss i berg- och dalbanor och liknande tortyrredskap? Eller vår undermedvetna längtan efter det ansvarsfria livet, där man bara kan göra vad man vill?

Någon borde granska Michael Jacksons ekonomiska rådgivare. Hur kan en man som haft så stora framgångar både som artist och kompositör dö utfattig (även om han inte levde efter sin ekonomiska status)? Ett klart bevis för att det inte är inkomsterna, utan kontrollen över utgifterna som skapar en god ekonomi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0