Londonrapport

Kort sammanfattning:
* Man ska ha gott om krafter om man ska tillbringa fem dagar i London med en 5- och en nästan 7-åring. Alternativet att sätta dem framför TV:n en stund för att få lugn och ro fungerar inte. Samtidigt är det stimulerande att se världsstaden med friska ögon. Femåringen upptäckte t ex en skulptur på ett tak vid Piccadilly Circus som ingen av oss tidigare noterat.
* Engelsmännen har höjt portot för vykort till Sverige till 56 pence (cirka 7 kr).
* Times jättesuduko i helgerna är något alldeles extra. Fem Sudukos som flätats samman till ett. helt suverän. Helgens hade beteckningen "easy" och beräknad lösningstid var 50 minuter. (Fixade den på dryga halvtimmen.)
* Det är dyrt att gå på attraktionerna. Towern, Zoo, akvariet m fl kostar ca £50 (650 kr) för två vuxna och två barn.
* Visste ni att Henry VIII kröntes till kung 20 juni 1509? Det vet vi. Utan att vara medvetna om det hamnade vi mitt i jubileumsfestligheterna på Towern i lördags.
* Men det är billigt att resa i London. £5.60 (drygt 70 kr) för ett travel card som låter en resa fritt på bussar, tåg och t-bana i centrala London en hel dag. Och barnen var gratis.
* Väljer man bara rätt ställen är det billigt att äta också. Vår dyraste måltid för alla fyra gick på £30.
* Kan det finnas någon symbolik att den SAAB man har på Science Museum står i samma hall som T-forden och Stephensons ånglok The Rocket, dvs att SAAB enligt engelsmännens syn är ett historiskt fenomen?
* Jag har fått ett nytt expertområde: Londons allmänna toaletter.
* Den trevligaste Wetherspoonpub vi hittills hittat i London ligger vid Towern. När ni kommer fram till vägen efter besöket så ta till vänster istället för höger (som leder till T-banestationen) så hittar ni den.

Fullständig rapport om London med barn, inklusive tips, bilder och prisuppgifter, kommer så småningom på webbplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0