Dagen efter

Nej, inte så, men dagen efter ...

... Jespers födelsedag. Vi hade en härlig utflykt till Källby för att gratulera femåringen, och fick samtidigt en härlig uppvisning av vår snart sjuårige dotterson i vad man kan göra på en studsmatta. Skulle jag försöka något av det hade nästa blogg skrivits från närmaste sjukhus, om den över huvud taget hade blivit till alls.

... Sveriges nesliga förlust mot Danmark. Svenska landslaget verkar tämligen uddlöst just nu. På de chanserna borde man gjort tre mål. I och för sig missade Danmark matchen bästa målchans, men deras mål kom ju efter en av de värsta försvarstabbar jag sett ett landslag göra. Kombinationen uddlöst anfall och slarvigt försvar är inte så bra om man vill gå vidare till VM. Men bröderna Elm gjorde bra ifrån sig, likaså Elmander. Törs man hoppas på alla tre från start mot Malta?
Det bästa med matchen var att vi äntligen fixade till bra bild på kablemottagning, och lyckades få in TV6. Nu ska jag bara göra en snyggare uppsättning av sladden mellan vägguttaget och TV:n.

På vägen till Källby var vi i Överby och handlade lite smått. Hittade en dubbel samlings-CD med Hasse&Tage som vi körde i bilstereon. En härlig påminnelse om vilka som är Sveriges genom tiderna bästa komiker. Det finns inte en stå uppare (möjligtvis med undantag av Ronny Eriksson i högform) som är i närheten av Tage Danielssons Harrisburgmonolog. "Och då måste vi förstå att det som hände i Harrisburg inte kan hända här, eftersom det inte ens kunde hända där, vilket vore mycket mer sannolikt med tanke på att det var där det hände." Under naivitetens täckmantel lyckas Tage ofta leverera beska sanningar.
Så började jag tänka på hur många fantastiska monologer, dialoger och sånger som inte rymdes bland dubbel-CDns 30 spår. Dags att ta fram Svenska Ords trälåda, plus skivorna på de revyer som kom efter att den givits ut, och spela över till CD för avnjutande i bilen. Om ni har vägarna förbi Tomellilla på Österlen i sommar så missa inte Hasse & Tage-mussset där. Mer information.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0