Billigt är dyrt

Jag och sonen funderar på att åka över till London för att se Ukulele Orchestra of GB i augusti. Kollade Ryanair (mot mina principer, men) för att se vad de tog. Suveränt, biljettpris t o r 109 kr/person, men ... Så var det skatter och kostnad för incheckning on line osv, så slutsumman hamnade på 1 650 kr för oss båda, men ändå cirka halva priset mot SAS. Men ...
Vill vi ha med oss en väska t o r (och våra ukuleles är lite för stora för att gå som handbagage om de håller strikt på reglerna) så kostar det ytterligare 260 kr, och sedan kostar resan Stansted-London t o r cirka 250 kr per person, mot extrakostnaden för att ta sig Heathrow-centrala London som är cirka 50 kr, och vill ha ha prioriterad ombordstigning ...
När jag räknat klart var det hundralappar som skiljde, och så kom avgörandet. Flyger vi SAS är vi inne i centrala London senast 1030 på morgonen dag 1 och kan stanna kvar där till 1600 dag 2, med flygande mattan (Ryan, fattar ni) är vi i centrala London tidigast 1330 dag 1 och måste åka därifrån vid 1200 dag 2. I princip en dag extra i London för några hundralappar. Gissa vad vi ska flyga med!

Amerikanarna är häftiga på straff, men 150 års fängelse för ett bedrägeri, låt vara ett stort sådant? Med tanke på den genomsnittliga medellivslängden verkar det i längsta laget. Även med reduktion för gott uppförande lär dödsboet så småningom vara skyldig amerikanska staten ett stort antal decennier, eller behåller de kistan i fängelset tills straffet är verkställt?

Kvällstidningarna kompenserar sommarens dokusåpabrist med Michael Jackson. OK, karlen var jättestor på 1980-talet och en musiklegend. Men detta snaskande i detaljer. Tur att det inte just nu finns några engelska deckare på DVD som man måste köpa en tidning för att komma åt. När nästa Wallander kommer på lördag är det förhoppningsvis inte fullt så mycket MJ.
Vill ni läsa det bästa som skrivits med anledning av ikonens död så kolla dagens DN och Niklas Ekdals krönika på sid 4 i A-delen. Skarp analys.

Dags att gå till jobbet. Och när det blir för hett gör jag mig ett kort ärende in på Konsum (frukt eller dryck måste fyllas på kontinuerligt). Deras luftkonditionering är superb, något man inte kan säga om mitt kontors.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0