Avund, låtar och tuff sport

Jag måste erkänna att jag är avundsjuk. Vi såg några Vem vet mest-repriser igår och de hade med en fråga om Blondinbella, men ingen om mig. Är inte alla bloggare lika viktiga? Jag är dessutom helt säker på att Blondinbella inte upplyser sina läsare om Roberts Burns fördelsedag och liknande viktigheter.

Och så levde jag upp till halva mitt bloggnamn igår kväll. Vi övade ukulele inför ukuleledagen om två veckor. George Hinchcliffe har rätt. Det är svårt att vara prententiös med en ukulele. Men det går att spela i stort sett vad som helst. Jag vill inte avslöja vad vi övade på, det får ni se 7 februari, men ukulelen är en bra ursäkt för att skämta med musik. Tangos blir valser, punkrock blir mjukjazz och man kan få till osannolika blandningar.
Jag tycker att låtar ofta får en ny mening när man spelar dem på nya sätt. Jag minns en kille på folkmusikklubben i Swansea som gjorde om "Dancing in the dark" av Springsteen till långsam blues. Helt plötsligt återupptäckte jag låten. Samma sak när jag lörde mig Birger Sjöbergs "Det första gång" på engelska. Då först insåg jag hur vacker den är, och spelar som muk country blir den ändå bättre.
Just den låten visar att det är viktigt att olika typer av musik kommer in i ens liv vid rätt tidpunkt. Första gången jag lärde mig Sjöbergs mästerverk var i fyran. Ärligt talat. Kan en omogen tioåring förstå kärlekspoesi? Inte kunde jag det i alla fall, och låten fick töntstämpel tills jag återupptäckte den via engelskan.

Efter att ha sett Sveriges matcher i handbolls-VM mot både Frankrike och Ungern måste jag säga att handboll är en sport för tuffingar. Ishockeyn ligger klart i lä. Ishockeyspelarna är ju inpackade i stötdämpande material runt hela kroppen, handbollspelarna har möjligen ett ofunktionellt knäskydd. Och framför allt. Handbollsspelarna kan ta en smäl eller två utan att börja slåss. Håller med NWTs debatt.
Varför ska man egentligen slåss på en ishockeyrink? handbollsspelarna visar att det går att delta i en tuff, aggressiv sport med mycket kroppskontakt utan att hemfalla till pugilism. Vore det inte bättre att de som vill puckla på varandra med knytnävarna redan från början satsade på boxning? Men det är klart, den som i en boxningsring kastar handskarna blir väl avstängd för resten av livet, inte bara utvisad för resten av matchen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0